• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas aizsardzības atašeju Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2006., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas 9.Saeimas vēlēšanu kopējie provizoriskie rezultāti

Vēl šajā numurā

10.10.2006., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas aizsardzības atašeju Latvijā

 

6.oktobrī akreditācijas vizītē Aizsardzības ministrijā (AM) ieradās Kanādas aizsardzības atašejs pulkvedis Džims Petriks (Jim Petryk).

Akreditācijas vizītes ietvaros Kanādas aizsardzības atašejs tikās ar AM valsts sekretāra vietnieku Jāni Karlsbergu. Tikšanās laikā apspriesta abu valstu dalība starptautiskajās militārajās operācijās Afganistānā un Irākā, kā arī valstu divpusējā sadarbība aizsardzības jomā.

Akreditācijas vizītes laikā Kanādas aizsardzības atašejs Dž.Petriks tikās arī ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri brigādes ģenerāli Juri Maklakovu, NBS Apvienotā štāba priekšnieku brigādes ģenerāli Juri Kiukucānu un NBS spēku veidu komandieriem.

Latvijas un Kanādas divpusējā sadarbība militārajā jomā galvenokārt tiek izvērsta Militārās apmācības palīdzības programmas ietvaros. Viens no šīs programmas galvenajiem elementiem ir angļu un franču valodas apmācība, kas tiek organizēta militārajā valodu skolā Bordenā. Militārās apmācības palīdzības programmas ietvaros jau mācījušies ap 200 Latvijas aizsardzības sistēmas pārstāvju.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!