• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas mobilitātes autobusu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2006., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par enerģijas kultūraugu atbalsta shēmas attiecināšanu uz visām Eiropas Savienības dalībvalstīm

Vēl šajā numurā

28.09.2006., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas mobilitātes autobusu

 

Parīze. 2006.gada 22.septembris. Mobilitātes kampaņai pašai ir jābūt mobilai! Tāds mērķis ir Eiropas mobilitātes ceļojošajai kampaņai, ko Eiropas Komisija sākusi 2006. Eiropas darba ņēmēju mobilitātes gada zīmē. Krāšņais 15m garais «mobilitātes autobuss» no 22.septembra līdz 19.oktobrim apbraukās deviņas Eiropas pilsētas, iepazīstinot ar darba iespējām interneta portālā EURES un mudinot pilsoņus dzīvot un strādāt citās ES valstīs.

“Šī iniciatīva dos iespēju tūkstošiem Eiropas pilsoņu dzimtajā valodā tieši iepazīties ar vairāk nekā vienu miljonu darba iespēju, un tā ir viens no gada spilgtākajiem notikumiem,” saka Eiropas Komisijas loceklis Vladimirs Špidla, kura pārziņā ir nodarbinātība, sociālās lietas un līdztiesīgas iespējas.

Šo ceļojošo atrakciju organizē Eiropas Komisija sadarbībā ar 10valsts nodarbinātības dienestiem dažādās ES vietās. Tā aicina apmeklētājus izmēģināt pakalpojumu EURES – Eiropas Komisijas nodarbinātības mobilitātes portālu, kura tīklā ir 750konsultantu dažādos ES reģionos un pilsētās, un sniegs lietišķu informāciju par dzīvošanu un strādāšanu ārzemēs.

Brauciens sākās 22.septembrī Parīzē, Bastīlijas laukumā, kur notika vairāki izpratnes veidošanas pasākumi, kuros bija iesaistītas nodarbinātības aģentūras, uzņēmumi un daudzas publiskas un privātas organizācijas. Apmeklētāji varēja arī tikties ar pieredzējušiem EURES konsultantiem, kas atbildēja uz jautājumiem par strādāšanu ārzemēs. Nākamās pieturas paredzētas Vācijā, Ķīlē (25.septembrī), Helsinkos (29. un 30.septembrī), Rīgā (3.oktobrī), Varšavā (6.oktobrī), Prāgā (9.oktobrī), Ungārijā, Pēčā (12.oktobrī), Milānā (16.oktobrī) un Briselē pie Berlemona ēkas (19.oktobrī). Katrā apstāšanās reizē plānoti īpaši pasākumi, kas saistās ar mobilitāti. Mobilitātes autobuss nestāvēs dīkā arī pirmajā Eiropas darbavietu gadatirgū 29.un 30.septembrī, kad mobilitātes akcijas notiks vienlaikus vairāk nekā 250Eiropas pilsētās.

Eiropas darba ņēmēju mobilitātes gada mērķis ir veicināt visā ES ģeogrāfisko un profesionālo mobilitāti, sekmējot īsta Eiropas darba tirgus izveidi. Patlaban tikai 2% ES pilsoņu dzīvo un strādā citās ES valstīs, ārpus savas izcelsmes valsts. Un vidējais vienā darbavietā pavadītais laiks ES ir 10,6gadi, salīdzinot ar 6,7gadiem ASV.
2 – 3miljoni darba vietu Eiropā paliek neaizpildītas, tāpēc ka trūkst īstas mobilitātes kultūras. Eiropas gada nolūks ir vairot ES pilsoņu izpratni par viņu tiesībām uz brīvu pārvietošanos un par iespējām viņiem palīdzēt labāk sagatavoties un iegūt mobilitātes pieredzi citās valstīs un/vai citā darbības nozarē.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!