• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu un Višegradas valstu ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2006., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienoto platību avansa maksājumiem lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

26.09.2006., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu un Višegradas valstu ārlietu ministru tikšanos

 

Baltijas valstu un Višegradas valstu ārlietu ministri 21.septembrī Ņujorkā vienojās par kopīgu rīcību, lai panāktu, ka šo valstu pilsoņiem vairs nebūtu jāsaņem vīzas iebraukšanai ASV.

Ministri bija vienisprātis, ka kopīgas aktivitātes un koordinēta rīcība varētu palīdzēt ātrāk sasniegt izvirzīto mērķi. Sanāksmē tika panākta vienošanās, ka Vašingtonā tiks izveidota vīzu vienlīdzības koalīcija, kas uzturēs sarunas ar ASV valdību. Valstis plāno turpināt darbu arī ar Eiropas Komisiju, lai tā aktīvāk atbalstītu Eiropas Savienības dalībvalstu intereses.

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks informēja sanāksmes dalībniekus par savu tikšanos ar Eiropas Komisijas viceprezidentu, ES tieslietu un iekšlietu komisāru Franko Fratīni un ārējo attiecību komisāri Benitu Ferēro-Valdneri 14.septembrī. Viņš ierosināja šādu tikšanos ar Eiropas Komisijas viceprezidentu sarīkot visu Baltijas un Višegradas valstu ārlietu ministriem, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar vīzu režīma atcelšanu.

Sanāksmes dalībnieki atzina, ka būtisks ir jautājums par vīzu atcelšanu ceļojumiem arī uz citām valstīm, piemēram, Kanādu, Austrāliju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!