• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienoto platību avansa maksājumiem lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2006., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 21.septembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

26.09.2006., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienoto platību avansa maksājumiem lauksaimniekiem

 

Eiropas Komisija (EK) ir akceptējusi Latvijas lūgumu veikt avansa izmaksu vienotajam platības maksājumam 50% apjomā, sākot ar 16. oktobri. Šāds lēmums pieņemts pēc sešu jauno dalībvalstu pieprasījuma sakarā ar šīs vasaras karstajiem un sausajiem laika apstākļiem, kas minētajās valstīs kritiski ietekmēja laukaugu ražību.

EK nosacījumi paredz, ka uzsākt avansa maksājumus ir tiesības jebkurai Eiropas Savienības (ES) dalībvalstij. Avansu var veikt līdz 50% no katra individuālā lauksaimnieka atbalsta apjoma un tikai tad, ja ir veiktas paredzētās administratīvās kontroles un kontroles saimniecībā uz vietas.

Tiem lauksaimniekiem, kuru platībmaksājumu iesniegumos iekļautā informācija saskaņā ar veiktajām administratīvajām kontrolēm un pārbaudēm uz vietas ir precīza, pēc 16.oktobra Lauku atbalsta dienests (LAD) sāks vienotā platības maksājuma izmaksas 50% apmērā. Maksājumu vispirms saņems tie lauksaimnieki, kuri ir iesnieguši precīzu informāciju, kā arī tie, kas veikuši nepieciešamos precizējumus savos iesniegumos.

Vienotais platības maksājums tiks izmaksāts no valsts budžeta līdzekļiem. Pēc tam izmaksāto summu ieskaitīs no ES budžeta. Zemkopības ministrija atgādina tiem zemniekiem, kuru iesniegumos Eiropas Savienības (ES) maksājumiem par laukaugu platībām joprojām ir kļūdas un neprecizitātes, vērsties LAD un precizēt informāciju. Nepieciešams precizēt arī banku kontu numurus.

Saskaņā ar ES maksājumu kārtību LAD drīkst izmaksāt atlikušo vienotā platības maksājuma daļu no 1.decembra līdz nākamā gada 30.jūnijam.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!