• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 19. septembra noteikumi Nr. 776 "Valsts meža zemes atsavināšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2006., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144278-valsts-meza-zemes-atsavinasanas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.777

Noteikumi par atklāta projektu iesniegumu konkursa "Investīcijas lauksaimniecības uzņēmumos" vadlīnijām

Vēl šajā numurā

26.09.2006., Nr. 153

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 776

Pieņemts: 19.09.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.776

Rīgā 2006.gada 19.septembrī (prot. Nr.48 25.§)

Valsts meža zemes atsavināšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 44.panta piekto daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā zemesgrāmatā ierakstīto valsts meža zemi atsavina šādu pašvaldības autonomo funkciju veikšanai:

1.1. ceļu būvniecībai;

1.2. kapsētu izveidošanai vai paplašināšanai;

1.3. parku ierīkošanai vai uzturēšanai.

2.Valsts meža zemes atsavināšanu (turpmāk — atsavināšana) ierosina pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā valsts meža zeme ir nepieciešama (turpmāk — pašvaldība) šo noteikumu 1.punktā minēto pašvaldības autonomo funk­ciju veikšanai, un par to rakstiski informē zemes tiesisko valdītāju.

3.Pašvaldība atsavināšanas ierosinājumu (turpmāk — ierosinājums) iesniedz ministrijā, kuras personā uz valsts vārda atsavināmā valsts meža zeme ir ierakstīta vai ierakstāma zemesgrāmatā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par zemes ierakstīšanu zemesgrāmatā (turpmāk — ministrija).

4. Pašvaldība ierosinājumu ministrijā iesniedz rakstiski. Ierosinājumā no­rāda:

4.1.šo noteikumu 1.punktā minēto pašvaldības autonomo funkciju, kuras izpildei nepieciešama valsts meža zeme, un atsavināmās valsts meža zemes vienības (turpmāk — zemes vienība) atsavināšanas pamatojumu;

4.2.zemes vienības atrašanās vietu (administratīvais rajons, pašvaldība, kvartāls, nogabals saskaņā ar Meža valsts reģistra datiem), nekustamā īpašuma kadastra numuru un kadastra apzīmējumu, zemes vienības grafiski noteikto platību, kā arī apgrūtinājumus un aprobežojumus, kas attiecas uz atsavināmo nekustamo īpašumu.

5. Ierosinājumam pievieno šādus dokumentus:

5.1. pilsētas (novada) domes vai pagasta padomes lēmumu (oriģinālu) par kārtību, kādā izpildāma ierosinājumā minētā pašvaldības autonomā funkcija, un par nepieciešamību zemes vienību iegūt pašvaldības īpašumā;

5.2. pašvaldības izziņu par plānotās darbības atbilstību spēkā esošajam teritorijas plānojumam vai detālplānojumam;

5.3.Valsts vides dienesta reģionālās vides pārvaldes izdotos tehniskos noteikumus (apliecinātu kopiju) vai Vides pārraudzības valsts biroja atzinuma par paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu (apliecinātu kopiju) gadījumos, ja to paredz normatīvie akti par ietekmes uz vidi novērtējumu;

5.4.īpaši aizsargājamās dabas teritorijas administrācijas (ja tāda ir izvei­dota) vai Valsts vides dienesta reģionālās vides pārvaldes atzinumu (ja uz dar­bību neattiecas šo noteikumu 5.3.apakšpunkts) par plānotās darbības atbilstību normatīvajiem aktiem, kuri regulē attiecīgās teritorijas aizsardzību un izmantošanu, ja atsavināmā valsts meža zeme atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

6.Ja atsavināšana nepieciešama ceļu būvniecībai, tad papildus šo noteikumu 5.punktā minētajam ierosinājumam pievieno:

6.1. būvdarbu tehniski ekonomisko pamatojumu;

6.2. būves metu (oriģinālu).

7. Ja atsavināšana nepieciešama kapsētu izveidošanai vai paplašināšanai, tad papildus šo noteikumu 5.punktā minētajam ierosinājumam pievieno Valsts sanitārās inspekcijas atzinumu par teritorijas atbilstību kapsētas ierīkošanai.

8.Ja atsavināšana nepieciešama parku ierīkošanai vai uzturēšanai, tad papildus šo noteikumu 5.punktā minētajam ierosinājumam pievieno būves metu (oriģinālu).

9. Ministrija pēc ierosinājuma saņemšanas:

9.1. izvērtē ierosinājumu un tam pievienotos dokumentus un rakstiski informē pašvaldību par lietas tālāko virzību saskaņā ar likumā “Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās” noteikto;

9.2. ja atsavināšana un iesniegtie dokumenti atbilst normatīvo aktu pra­sībām un šo noteikumu 5.3., 5.4.apakšpunktā un 7.punktā minētie atzinumi ir pozitīvi:

9.2.1.pieņem lēmumu par atļauju apvidū nodalīt zemes vienību un izgatavot zemes robežu plānu (turpmāk — pilnvara), kā arī par atļauju šo noteikumu 6.punktā noteiktajā gadījumā izgatavot zemes vienības topogrāfisko plānu ar iezīmētu zemes vienību. Lēmuma pieņemšanas termiņu var pagarināt uz laiku līdz diviem mēnešiem, paziņojot par to iesniedzējam;

9.2.2. pilnvaro pašvaldību veikt šo noteikumu 9.2.1.apakšpunktā minētajā lēmumā noteiktās darbības un zemes vienības meža inventarizāciju;

9.3. pašvaldībai sniedz pamatotu atteikumu, ja:

9.3.1.tiek konstatēts, ka atsavināšana nav paredzēta šo noteikumu 1.punktā noteikto funkciju veikšanai;

9.3.2.kāds no šo noteikumu 5.3., 5.4.apakšpunktā vai 7.punktā minē­tajiem atzinumiem ir negatīvs;

9.3.3. iesniegtie dokumenti neatbilst attiecīgo normatīvo aktu prasībām.

10. Pamatojoties uz ministrijas izsniegto pilnvaru, pašvaldība pasūta:

10.1. zemes kadastrālajā uzmērīšanā licencētai (sertificētai) per­sonai zemes vienības sadalīšanu apvidū un zemes robežu plāna izgatavošanu palie­košajai un atdalītajai (atsavināmajai) zemes vienībai. Ministrijas pilnvarotās per­sonas parakstīts zemes robežu noteikšanas akts apliecina ministrijas piekri­šanu apvidū nodalītajai zemes vienībai;

10.2. zemes vienības meža inventarizāciju personai, kas atbilst normatīvajos aktos par Meža valsts reģistra informācijas apriti noteiktajām profesionālās kva­lifikācijas prasībām meža inventarizācijas veikšanai.

11. Pašvaldībašo noteikumu 10.punktā minētos dokumentus (oriģinālus) iesniedz ministrijā.

12.Ministrija pēc atdalītās (atsa­vināmās) zemes vienības zemes robežu plāna saņemšanas nodrošina zemes vienības ierakstīšanu zemes­grāmatā.

13.Pēc zemesgrāmatas apliecības un meža inventarizācijas materiālu saņemšanas ministrija sagatavo rīkojuma projektu par zemes vienības atsa­vināšanu. Rīkojuma projektu kopā ar zemesgrāmatas apliecību (apliecinātu ko­piju), zemes vienības zemes robežu plānu un meža inventarizācijas materiāliem iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā.

14.Visus izdevumus, kas saistīti ar šo noteikumu 5., 6., 7., 8., 10. un 12.punktā minēto dokumentu sagatavošanu, kā arī izdevumus par izmaiņu reģis­trāciju, kas saistītas ar nekustamā īpašuma sadalīšanu, sedz pašvaldība.

15.Ja Ministru kabinets ir atbalstījis atsavināšanu, tad zemes vienību ministrija nodod pašvaldības īpašumā bez atlīdzības, sastādot pieņemšanas un nodošanas aktu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministra vietā — vides ministrs R.Vējonis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 27.septembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!