• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 19. septembra noteikumi Nr. 775 "Kārtība, kādā 2006.gadā piešķir, administrē un uzrauga valsts atbalstu meža ilglaicīgo funkciju stabilizācijai privātos mežos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2006., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.776

Valsts meža zemes atsavināšanas kārtība

Vēl šajā numurā

26.09.2006., Nr. 153

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 775

Pieņemts: 19.09.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.775

Rīgā 2006.gada 19.septembrī (prot. Nr.48 24.§)

Kārtība, kādā 2006.gadā piešķir, administrē un uzrauga valsts atbalstu meža ilglaicīgo funkciju stabilizācijai privātos mežos

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto un septīto daļu

 

1.Noteikumi nosaka kārtību, kādā 2006.gadā piešķir, administrē un uzrauga valsts atbalstu meža ilglaicīgo funkciju stabilizācijai privātos mežos (turpmāk — atbalsts).

2.Atbalsta kopējo apmēru nosaka normatīvajos aktos par Meža attīstības fondu noteiktajā kārtībā, pamatojoties uz Meža attīstības fonda līdzekļu sadalījumu 2006.gadam.

3. Atbalsta kopējais apmērs ir 100000 latu. Atbalsta apmērs par vienu hektāru ir proporcionāls saņemto iesniegumu skaitam, bet ne lielāks kā:

3.1.30 latu par hektāru (sils, mētrājs un lāns);

3.2.40 latu par hektāru (pārējie meža augšanas apstākļu tipi).

4. Atbalstu piešķir, administrē un uzrauga Lauku atbalsta dienests.

5. Uz atbalstu var pretendēt fiziskās personas, kuras ir meža īpašnieki (turpmāk — pretendents), ja:

5.1.pretendents 2006.gadā ir kopis mežaudzes, kas ir atjaunotas sējot vai stādot un atzītas par atjaunotām no 2000. līdz 2005.gadam (ieskaitot);

5.2.kopš mežaudzes atzīšanas par atjaunotu nav mainījusies valdošā koku suga;

5.3.koptā mežaudze atbilst normatīvajos aktos par meža atjaunošanu noteiktajām prasībām;

5.4.Valsts meža dienests, Valsts vides dienests vai īpaši aizsargājamās dabas teritorijas administrācija pretendentu nav administratīvi sodījusi par meža apsaimniekošanu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem gada laikā pirms šo noteikumu 11.punktā minētā iesnieguma iesniegšanas.

6.Lai saņemtu atbalstu, pretendents līdz 2006.gada 15.novembrim iesniedz Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē:

6.1.iesniegumu atbalsta saņemšanai par jaunaudžu kopšanu (1.pielikums);

6.2.Valsts meža dienesta sagatavotu atjaunotās mežaudzes (jaunaudzes) kopšanas pārbaudes pārskatu (turpmāk — pārskats) (2.pielikums), kurā mežaudze atzīta par izkoptu un ir norādīts, ka Valsts meža dienests pretendentu nav saucis pie administratīvās atbildības par meža apsaimniekošanu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem gada laikā pirms iesnieguma iesniegšanas.

7.Lauku atbalsta dienesta reģionālā lauksaimniecības pārvalde ieraksta reģistrācijas žurnālā iesniegšanas secībā visus pretendentu iesniegumus, kas atbilst šo noteikumu prasībām.

8.Pretendents var saņemt atbalstu ne vairāk kā par pieciem hektāriem atbilstoši šo noteikumu 5.punkta nosacījumiem koptu mežaudžu platību tā īpašumā esošajos mežos attiecīgās mežniecības teritorijā.

9.Atbalstu nepiešķir par to mežaudžu kopšanu, kuru kopšanai pretendents saņēmis valsts atbalstu 2005.gadā.

10.Lauku atbalsta dienests izvērtē pretendentam izmaksājamo kopējo atbalsta apmēru, ievērojot šo noteikumu 3., 8. un 9.punktu, kā arī saņemto pārskatu, un pretendentam izmaksā aprēķināto atbalsta summu.

11.Lai saņemtu pārskatu, pretendents līdz 2006.gada 13.oktobrim Valsts meža dienesta mežniecībā, kuras uzraugāmajā teritorijā atrodas izkoptā mežaudze, iesniedz iesniegumu mežaudzes atzīšanai par atbilstošu atbalsta saņemšanas nosacījumiem (3.pielikums) un īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu — zemesgrāmatas apliecības vai akta kopiju (uzrāda oriģinālu).

12.Līdz 2006.gada 3.novembrim Valsts meža dienesta amatpersona izkopto mežaudzi pārbauda dabā un sagatavo pārskatu, kurā norāda, vai attiecīgā mežaudze atbilst vai neatbilst atbalsta saņemšanas nosacījumiem.

13.Lauku atbalsta dienests pieņem un izvērtē iesniegumus un pārskatus un pieņem lēmumu par atbalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt atbalstu.

14.Atbalstu Lauku atbalsta dienests pretendentam piešķir saskaņā ar normatīvajiem aktiem par minimālā atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un minimālā atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem.

15.Lauku atbalsta dienests no Valsts vides dienesta vai īpaši aizsargājamās dabas teritorijas administrācijas (ja koptā mežaudze atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kurai ir izveidota administrācija) pieprasa šo noteikumu 5.4.apakšpunktā minēto informāciju.

16.15 dienu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta pieprasījuma saņemšanas Valsts vides dienests vai īpaši aizsargājamās dabas teritorijas administrācija nosūta pieprasīto informāciju.

17.Ja pretendenta iesniegtajos dokumentos norādītā informācija ir neprecīza vai nepilnīga, Lauku atbalsta dienests rakstiski pieprasa papildu informāciju. Pretendents divu nedēļu laikā (skaitot no vēstules saņemšanas dienas) iesniedz Lauku atbalsta dienestā nepieciešamo papildu informāciju.

18.Ja pieņemts lēmums par atteikumu piešķirt atbalstu, Lauku atbalsta dienests mēneša laikā pēc pretendenta dokumentu saņemšanas rakstiski informē par to pretendentu un norāda atteikuma iemeslu.

19.Pretendents Lauku atbalsta dienesta lēmumu par atteikumu piešķirt atbalstu var apstrīdēt un pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

20.Pēc tam, kad beidzies iesnieguma iesniegšanas termiņš atbalsta saņemšanai par jaunaudžu kopšanu, Lauku atbalsta dienests apkopo saņemtos iesniegumus. Ja kopējais pieprasītais atbalsta apmērs ir lielāks nekā šo noteikumu 3.punktā noteiktais, katram pretendentam piešķiramā atbalsta apmēru proporcionāli samazina.

21.Mēneša laikā pēc iesnieguma iesniegšanas termiņa beigām atbalsta saņemšanai par jaunaudžu kopšanu Lauku atbalsta dienests izmaksā pretendentam atbalstu, izmantojot bezskaidras naudas norēķinus (nepārsniedzot piešķirto kopējo finansējumu).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministra vietā — vides ministrs R.Vējonis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 27.septembri.

 

 

1.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.septembra noteikumiem Nr.775

Iesniegums atbalsta saņemšanai par jaunaudžu kopšanu

Zemkopības ministra vietā – vides ministrs R.Vējonis

 

 

2.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.septembra noteikumiem Nr.775

Zemkopības ministra vietā – vides ministrs R.Vējonis

 

3.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.septembra noteikumiem Nr.775

Iesniegums mežaudzes atzīšanai par atbilstošu atbalsta saņemšanas nosacījumiem

Zemkopības ministra vietā – vides ministrs R.Vējonis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!