• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas un Vidusjūras Augu aizsardzības organizācijas padomes priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2006., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144018

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 19.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

21.09.2006., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas un Vidusjūras Augu aizsardzības organizācijas padomes priekšsēdētāju

 

Latvijas Valsts augu aizsardzības dienesta direktors Ringolds Arnītis trešdien, 20.septembrī, Prāgā Eiropas un Vidusjūras Augu aizsardzības organizācijas (EPPO) administratīvajā sēdē ievēlēts par EPPO padomes priekšsēdētāju.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze norāda: “Ringolda Arnīša ievēlēšana augu aizsardzības jomā tik nozīmīgas organizācijas padomes priekšsēdētāja amatā ir visas Latvijas panākums. Mūsu pārstāvju darbošanās starptautiskās institūcijās ne tikai sniedz labumu pašiem, jo iegūstam jaunu, noderīgu pieredzi, ko pielietot darbā Latvijā, bet arī veicina mūsu valsts speciālistu labo slavu. Daudzi Latvijas speciālisti ir atzīti un respektējami starptautiskā apritē, viņiem ir laba izglītība un augsta kompetence. To pierāda arī R.Arnīša panākumi, kas ir godam pelnīti, jo viņš, darbojoties augu aizsardzībā, ir pierādījis savu profesionalitāti, mērķtiecību jomā, kuru pārstāv.”.

EPPO ir starpvaldību organizācija, kas atbildīga par sadarbību augu aizsardzības jomā Eiropas un Vidusjūras reģionā. EPPO dibināta 1951.gadā, un pašlaik tās sastāvā ir 48 valstis. EPPO ietekmē augu un augu tirdzniecību visā pasaulē – tā ir viena no vadošajām organizācijām pasaulē. Lai sasniegtu savus mērķus un realizētu noteiktos uzdevumus, EPPO veido reģionālos standartus, iesaistās globālās aktivitātēs, organizē starptautiskas konferences augu aizsardzības jomā. Par EPPO būtisko lomu liecina arī fakts, ka Eiropas Savienības likumi augu aizsardzības jomā balstās uz EPPO dokumentiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!