• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas transporta infrastruktūras koordināciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2006., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par energoefektivitāti transporta nozarē

Vēl šajā numurā

20.09.2006., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas transporta infrastruktūras koordināciju

 

Eiropas Komisija trešdien, 13. septembrī, pieņēma priekšsēdētāja vietnieka paziņojumu, kurā atspoguļoti Eiropas transporta infrastruktūras (RTE?T) koordinatoru darbības galvenie rezultāti. Sešas personas, kuras tika ieceltas 2005.gada jūlijā, lai novērtētu dažu RTE?T projektu virzību, formulēja arī ieteikumus šo prioritāros projektu efektīvai īstenošanai .

“Fakts, ka Eiropas koordinatoru loma ir novērtēta dzelzceļa nozarē valstu un attiecīgo reģionu līmenī, jau runā pats par sevi. Un koordinatoru sasniegtie pirmie rezultāti ir liels panākums,” paziņoja par transporta nozari atbildīgais komisārs Žaks Baro.

Eiropas koordinatoriem bija uzdots izanalizēt prioritārās līnijas, par kurām viņi bija atbildīgi, un vienlaikus iesniegt ieteikumus šo lielo projektu īstenošanai. Neatkarīgi no koordinatoru izstrādātā projekta Komisijai viņu ieteikumi bija ļoti vērtīgi saistībā ar Eiropas transporta infrastruktūras finanšu plānošanu 2007.–2013.gadam. Komisijas rīcībā ir arī transporta koridoru sasaistes analīze.

Koordinatori uzskata, ka RTE?T projektu īstenošanā ir būtiski četri principi. Šie principi, kas ietverti arī Komisijas paziņojumā, ir šādi:

– koncentrēt pieejamos līdzekļus vispirms pārrobežu posmiem un dažām galvenajām vietām ar apgrūtinātu transporta kustību, kā arī projektiem, kuriem ir liela pievienotā vērtība Kopienai;

– jau no projektu ieceres brīža ņemt vērā aspektus, kas saistīti ar savstarpējo izmantojamību;

– piemērot pietiekami stimulējošu atbalsta apjomu, lai sāktu darbus pārrobežu posmos un vietās ar apgrūtinātu transporta kustību;

– pārdalīt pieejamos Kopienas līdzekļus optimāli un taisnīgi.

Ž.Baro arī uzsvēra, ka katrai līnijai ir nepieciešams koordinēšanas darbs un ka ir jāizplāno infrastruktūra, transporta politika jeb transporta plūsmas pārvaldība. Tieši koordinatori ierosināja parakstīt nodomu protokolus un izveidot “starpvaldību komisijas”, kas attiecīgajām valstīm dos iespēju labāk koordinēt plānošanu.

Pamatojoties uz pirmajiem pozitīvajiem rezultātiem, Ž.Baro mudināja koordinatorus turpināt darbu.

Eiropas koordinatorus nākamajās nedēļās uzklausīs Eiropas Parlaments.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!