• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Moldovas Republikā 7.-9.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2006., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot stipendijas apliecinājumu studijām Kanādā

Vēl šajā numurā

12.09.2006., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Moldovas Republikā 7.–9.septembrī

 

Tiekoties ar parlamenta priekšsēdētāju

Ministru prezidents Aigars Kalvītis Kišiņevā 8.septembrī tikās ar Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Marianu Lupu un pārrunāja līdzšinējo intensīvo dialogu starp abu valstu parlamentiem.

Aigars Kalvītis atzina, ka dialogs ar Moldovas politiķiem ir svarīgs, lai Latvija saņemtu precīzu informāciju par valstī notiekošajiem procesiem un reformām un par to varētu informēt Eiropas Savienības (ES) institūcijas.

Ministru prezidents aicināja Moldovas parlamentu aktīvi iesaistīties un atbalstīt to likumprojektu pieņemšanu, kas saistīti ar ES jauno kaimiņu politikas rīcības plāna īstenošanu.

Abas amatpersonas atzina, ka ir pagājis politisko deklarāciju laiks un pirmajā vietā ir jābūt praktiskai sadarbībai, īpašu uzmanību veltot konkrētiem reformu īstenošanas jautājumiem.

Tikšanās laikā puses pārrunāja tirdzniecības jautājumus starp reģiona valstīm, īpaši situāciju reģionā pēc Rumānijas un Bulgārijas pievienošanās ES.

Parlamenta priekšsēdētājs pateicās par Latvijas sniegto atbalstu dažādos projektos un uzsvēra Moldovas parlamenta interesi sadarboties ar Latvijas Saeimu Eiropas integrācijas jautājumos.

 

Tiekoties ar premjerministra vietnieku un ārlietu ministru

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 8.septembrī tikās arī ar Moldovas Republikas premjerministra vietnieku un ārlietu ministru Andreju Stratanu.

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un Moldovas sadarbību un dialogu un pateicās par Latvijas sniegto visaptverošo tehnisko palīdzību Moldovai.

Ministrs apliecināja Moldovas interesi par sadarbību ar Latviju projektu izstrādē un īstenošanā finanšu un banku sektorā.

Aigars Kalvītis un Andrejs Stratans atzina, ka Eiropas Savienība (ES) pēdējā gada laikā politiski daudz aktīvāk iesaistījusies reģiona jautājumu risināšanā, par ko liecina ES speciālā pārstāvja nozīmēšana un ES robežkontroles misijas izveidošana uz Ukrainas un Moldovas robežas.

Puses bija vienisprātis par to, ka ES robežkontroles misija ir veiksmīgi izpildījusi savus uzdevumus, bet daudzu tās mandātā noteikto praktisko jautājumu risināšanai ir nepieciešams ievērojami ilgāks laiks.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs pārrunāja ES jauno kaimiņu politikas rīcības plāna ieviešanu, īpaši jautājumā par Moldovas un ES juridisko attiecību statusu pēc 2008.gada.

Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta ES vīzu atvieglošanas jautājumiem, norādot uz nepieciešamību izvērtēt un īstenot līdzsvarotu pieeju visam reģionam.

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas un Moldovas līdzšinējo sadarbību NATO jautājumos.

 

Tiekotoes ar ES robežkontroles atbalsta misijas vadītāju

Vizītes laikā Moldovā Ministru prezidents Aigars Kalvītis 8.septembrī tikās ar Eiropas Savienības robežkontroles atbalsta misijas vadītāju uz Ukrainas un Moldovas robežas Ferencu Banfi.

Ferencs Banfi pateicās par Latvijas nosūtītajiem septiņiem pārstāvjiem misijā un augstu novērtēja Latvijas robežsargu un muitas darbinieku profesionalitāti, labo sagatavotību un izpratni, kas sekmēja jautājumu risināšanu uz Ukrainas un Moldovas robežas.

Aigars Kalvītis atzīmēja, ka Latvijai pēc neatkarības atgūšanas bija jārisina līdzīgi jautājumi.

Ministru prezidents un ES misijas vadītājs atzina misijas lielo nozīmi. Puses bija vienisprātis par to, ka šīs misijas mērķi nav sasniedzami īsā laikā, tādēļ ir jādomā par konkrētu rīcību, lai panāktu misijas turpināšanu.

Ferencs Banfi aicināja Ministru prezidentu domāt par Latvijas robežsargu un muitnieku līdzdalību nākamajā misijas rotācijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!