• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latviju - Lielās Ķīnas televīzijas skatītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2006., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko sadarbību cīņā pret terorismu

Vēl šajā numurā

12.09.2006., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latviju – Lielās Ķīnas televīzijas skatītājiem

Ķīnas televīzijas kanāls Travel Channel (Ceļojumu kanāls) 3.septembrī uzsāka filmas “Love Latvia” (Mīli Latviju) raidīšanu. Filma veltīta Latvijas un Ķīnas diplomātisko attiecību 15.gadadienai un pirmo reizi abu valstu diplomātisko attiecību vēsturē iepazīstina Ķīnas televīzijas skatītājus ar Latvijas kultūru.

Filmai ir četras daļas: divas no tām atspoguļo Rīgas arhitektūru un dzīvesveidu, stāsta par Rīgas vēsturi, nākamā ataino Jūrmalu, bet filmas noslēguma daļā skatītāji varēs aplūkot Latvijas senās pilis un parkus, kā arī iepazīties ar viduslaiku tradīcijām. Filmu demonstrēs visu septembri: katrai filmas sērijai veltīta viena septembra svētdiena ar trim atkārtojumiem darbdienās. “Love Latvia” ieskaņota ķīniešu valodā, kas ļaus Ķīnas iedzīvotājiem ne tikai vizuāli novērtēt Latvijas kultūras un dabas bagātību, bet arī iedziļināties Latvijas kultūrvēsturiskajā daudzveidībā.

Filma tapusi pēc TV raidījuma “Better House Around the World” (Labākas mājas visā pasaulē) vadības un Latvijas vēstniecības Ķīnā kopīgas iniciatīvas. Filmas uzņemšanā atbalstu sniedza Latvijas Ārlietu ministrija un vairākas citas Latvijas valsts un privātās institūcijas. Šī gada jūlija sākumā pēc Latvijas Ārlietu ministrijas oficiāla uzaicinājuma “Better House Around the World” filmēšanas grupa devās uz Latviju un izveidoja vairāk nekā septiņu stundu ilgu materiālu, kas ir pamatā ne tikai filmai “Love Latvia”, bet arī topošajam diskam par ekonomiskās sadarbības iespējām ar Latviju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!