• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzruna NBS Sauszemes spēku 2.kājnieku bataljona karoga iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijā 7.septembrī:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2006., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.09.2006., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzruna NBS Sauszemes spēku 2.kājnieku bataljona karoga iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijā 7.septembrī:

 

2.JPG (26438 bytes)
Vakar, 7.septembrī: Nacionālo bruņoto spēku Ādažu bāzē pēc NBS Sauszemes spēku 2.kājnieku bataljona karoga iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijas –Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga kopā ar bataljona komadējošo sastāvu
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Augsti godātais bruņoto spēku komandiera kungs [J.Maklakovs], bataljona komandiera kungs [I.Lejiņš], valsts sekretāra kungs [E.Rinkevičs], augstie viesi [ārvalstu militārie atašeji Latvijā], virsnieki, karavīri!
Šī ir liela un vēsturiska diena – Sauszemes spēku 2.kājnieku bataljons iegūst savā īpašumā uz mūžu mūžiem savu pazīšanās zīmi, pēc kuras sevi atpazīs visi, kas šajā vienībā kalpos un dienēs. Tā būs viņu vienošanās un pazīšanās zīme. Karogs simbolizēs viņu īpašo kopību. Bruņotos spēkus veido karavīri, kas ir sadalīti dažādās apakšvienībās, un, jo ciešāka ir sadarbība katrā no šīm vienībām, jo spēcīgāks būs viss bruņoto spēku kopums. Mēs visi stāvam par Latviju un visi stāvam zem Latvijas karoga, bet jūs savā dienestā īpaši stāvat zem sava bataljona karoga. Tas simbolizē gan jūsu personisko, gan jūsu visu kolektīvo drosmi, spēku, gatavību un profesionalitāti, bet vairāk par visu – jūsu godu.
Kopš seniem laikiem karogu nēsāja kā pazīšanās zīmi. Tā bija goda lieta. Kaujas laukā, kādam kauju zaudējot, ienaidnieks kā pirmo trofeju centās atņemt zaudējušajai vienībai tās karogu. Kaujas zaudējums bija traģisks ne tikai kritušo karavīru un zaudētās kaujas dēļ – karoga atņemšana bija arī savā ziņā goda laupīšana.
Tamdēļ novēlu jums, lai jūsu karogs vienmēr paliktu jūsu rokās un lai paaudzi pēc paaudzes, dienot šajā bataljonā, jūs varētu pārņemt no iepriekšējiem viņu sasniegumus, viņu stāju, viņu priekšzīmi un viņu izcīnīto slavu. Lai šī slava un gods, ko jūs ar saviem spēkiem un drosmi izcīnāt, turpina aizstāvēt mūsu tēvzemi un gādāt par tās drošību – par mūsu zemes drošību un par visiem cilvēkiem, kas tajā dzīvo! Dievs, svētī Latviju!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!