• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pedagogu konkursa laureātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1999., Nr. 400/403 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rūpēs par savu un bērnu veselību

Vēl šajā numurā

03.12.1999., Nr. 400/403

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pedagogu konkursa laureātiem

Vienpadsmit Latvijas pedagogi kļuvuši par radošo darbu konkursa "Pedagogs — mācību grāmatu un palīglīdzekļu autors" laureātiem. Vakar, 2.decembrī, Kanādas Daugavas vanadžu valdes kopa sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas Pedagogu izglītības atbalsta centru (PIAC) aicināja viņus uz konkursa noslēgumu.

Konkursu iedibināja Kanādas Daugavas vanadžu valde sadarbībā ar PIAC 1992.gadā. Šajā laikā konkursā piedalījušies 529 autori. Kulminācija bijusi 1995.gadā, kad viens autors iesniedzis deviņus (!) darbus. Konkursa pastāvēšanas laikā vienmēr labi bijusi pārstāvēta latviešu valoda un literatūra.Tematiski prevalējušas humanitārās zinātnes, vēsture, ģeogrāfija. Jā, pat pagasta ģeogrāfija. Visus gadus visaktīvākie konkursanti bijuši no Kurzemes un Zemgales. Savulaik aktīvi darbojušies arī Latgales pedagogi.

Šogad konkursam iesniegti 57 autoru vai grupu darbi, bet konkursa noteikumiem atbilda 34. Laureātu apbalvošana, kā sacīja PIAC vecākā referente Anita Šmite, allaž notiek pirms Ziemassvētkiem. Arī tagad tas ir laikā starp pirmo un otro Adventi. "Konkursam jau sākotnēji bija viens mērķis — atbalstīt autorus un galvenokārt morāli, nevis materiāli," teica A.Šmite. "Un vienmēr, pēc katra konkursa, mēs esam centušies, lai jaunajiem autoriem būtu iespēja izdot grāmatu. Turklāt nekad neesam piedāvājuši manuskriptus kādai vienai izdevniecībai." Arī šogad prēmētie darbi laisti klajā izdevniecībās "Zvaigzne ABC", "Pētergailis", "Lielvārds" un i/u "RaKa". Nākamā gada konkursā izvērtēšot manuskriptus, nevis jau izdotās grāmatas.

Naudas prēmiju un laureāta Goda rakstu saņēma Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolotāja Inese Lude un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas direktora vietniece Silva Januma par matemātikas mācību grāmatām ģeometrijā pamatskolai un vidusskolai. Naudas prēmiju un konkursa laureāta Goda rakstu saņēma arī K.Mīlenbaha Kandavas vidusskolas skolotāja Ieva Rožkalne par mācību grāmatas "Lekcijas Latvijas kultūras vēsturē" manuskriptu, Pārgaujas ģimnāzijas skolotāji Anda Asafreja (grāmatas manuskripts par ģeogrāfijas apguves jautājumiem), Apšuciema pamatskolas skolotāja Aina Daukša (par gadskārtu dziesmu ciklu — trīs grāmatas izdotas un sagatavots jau nākamās manuskripts), Remtes pamatskolas skolotāja Antra Rutka (vēl nebijis grāmatas manuskripts par ANO bērnu tiesību konvencijas īstenošanas pedagoģiskajiem aspektiem), Priekules vidusskolas skolotāja Īrisa Gulbe (par diviem matemātikas mācību grāmatu manuskriptiem pamatskolām, pēc žūrijas domām, visai interesantiem), R.Lazdiņas privātskolas "Punktiņš" skolotāja Daiga Gorbunova (par grāmatas manuskriptu, kas ir alternatīvs piedāvājums mūzikas mācību grāmatai), Jelgavas 4.vidusskolas skolotājs Gunārs Kurlovičs un Spīdolas ģimnāzijas skolotājs Andris Tomašūns (par Latvijas vēstures grāmatu) un Daugavpils eksprimentālās skolas skolotāja Svetlana Dorofejeva (par mācību grāmatu sēriju krievu valodas apguvei).

Žūrija ieteikusi papildus četru autoru darbus sagatavot izdošanai kā mācību palīglīdzekļus.

Pedagogu radošo darbu konkursu atbalstīja Kanādas Daugavas vanadžu valde, Ē.Peniķis (Kanāda), PIAC un apgāds "Zvaigzne ABC".

Armīda Priedīte, "LV" informācijas redaktore

S7.JPG (30181 BYTES) S8.JPG (32402 BYTES)
Vakar, 2.decembrī, Ziemassvētku labdarības akcijas ietvaros, ko rīko Dāmu klubs un uzņēmums "Coca–Cola Dzērieni", Saeimas deputāti un darbinieki ziedoja rotaļlietas Bērnu klīniskās slimnīcas mazajiem pacientiem Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!