• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra pozīciju Baltkrievijas rīcības sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2006., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 1.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

03.08.2006., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra pozīciju Baltkrievijas rīcības sakarā

Ņemot vērā Baltkrievijas varas iestāžu neattaisnojamo rīcību pret Latvijas diplomātu Baltkrievijā, kā arī rupjos Vīnes konvencijas pārkāpumus, ārlietu ministrs Artis Pabriks uzskata par neiespējamu tikties ar jauno Baltkrievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Gerasimenko, kuram 9.augustā bija paredzēta iepazīšanās vizīte. Līdz ar to vēstnieks nevarēs uzsākt pilnvērtīgu darbu Latvijā.

Pirms tikšanās ar Baltkrievijas vēstnieku Latvijā Ārlietu ministrija vēlas saņemt skaidrojumu, kā veiktā kratīšana citas valsts diplomāta dzīvoklī un krimināllietas ierosināšana (par ko ziņo Baltkrievijas preses pārstāvji) ir savietojama ar Baltkrievijas starptautiskajām saistībām un diplomātisko praksi un vai Baltkrievijas varas iestāžu rīcība neaizvieto diplomātiskajā praksē ierasto diplomāta paziņošanu par persona non grata.

Baltkrievijas varas iestāžu rīcības motīvus ārlietu ministrs uzdevis noskaidrot arī Latvijas vēstniecei Baltkrievijā Mairai Morai.

Otrdien, 1.augustā, Briselē ārlietu ministrs Artis Pabriks par Baltkrievijas pārkāpumiem informējis arī Eiropas Savienības prezidentūru.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!