• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu pieteikumiem EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentu apgūšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2006., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140934

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 27.jūlija sanāksmē

Vēl šajā numurā

01.08.2006., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projektu pieteikumiem EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentu apgūšanai

Pagājušās nedēļas nogalē uz Finanšu instrumentu biroju Briselē nosūtīti pirmie Latvijas projektu pieteikumi Eiropas ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta apgūšanai. Projekti apstiprināti otrajā finanšu instrumentu Vadības komitejas 24.jūlija sēdē.

Vadības komiteja apstiprināja divas grantu shēmas – nevalstisko organizāciju (NVO) fonds un Projektu sagatavošanas fonds (Seed Money), kā arī vienu individuālo projektu – tehniskā palīdzība:

• NVO fonda apjoms – 5 850 744 eiro (85% jeb 4 973 132 no finanšu instrumentiem; 15% no Latvijas valsts budžeta);

• projektu sagatavošanas fonda apjoms – 585 074 eiro (85% jeb 497 313 no finanšu instrumentiem; 15% no Latvijas valsts budžeta);

• tehniskās palīdzības projekta apjoms – 1 396 618 eiro (85% jeb 1 187 126 no finanšu instrumentiem; 15% no Latvijas valsts budžeta).

NVO fonds paredzēts finansiāla atbalsta sniegšanai NVO aktivitātēm finanšu instrumentu noteiktajās prioritātēs: vides aizsardzība, ilgtspējīga attīstība, Eiropas kultūras mantojuma saglabāšana, cilvēkresursu attīstība un izglītība u.c. NVO fonds finansēs trīs dažādus pasākumu blokus, kas viens otru papildinās, – NVO aktivitāšu atbalsts, kapacitātes stiprināšanas pasākumi (atbalsts jaunām NVO vai tādām NVO, kas vēlas uzsākt savas aktivitātes jaunā jomā), kā arī jaunu projektu veicināšana finanšu instrumentu prioritārajās jomās.

Savukārt Projektu sagatavošanas fonda mērķis ir veicināt projektu ideju pārvēršanu pabeigtos projektu pieteikumos, kas gatavi iesniegšanai atklātajos konkursos uz finanšu instrumentu finansējuma saņemšanu. Bet tehniskās palīdzības individuālā projekta līdzekļi tiks izmantoti finanšu instrumentu vadībā iesaistītajām institūcijām sekmīgai šo instrumentu ieviešanas nodrošināšanai Latvijā.

NVO fonda un Projektu sagatavošanas fonda apakšprojektu iesniedzējiem būs jānodrošina savs līdzfinansējums – 10% apmērā no kopējām attiecināmajām apakšprojekta izmaksām. Abu šo fondu apsaimniekotāja funkcijas veiks Sabiedrības integrācijas fonds, kuru donorvalstu pārstāvji par apsaimniekotāju apstiprināja 2005.gada 7.decembrī, kad notika kārtējā gada uzraudzības sanāksme par finanšu instrumentu ieviešanu.

Finanšu instrumentu birojs (FIB), kas darbojas kā kontaktpunkts saņemējvalstu un donorvalstu starpā, veiks nosūtīto iesniegumu pārbaudi, kā arī sniegs savu viedokli un ieteikumus par tiem EEZ Finanšu instrumenta komitejai un Norvēģijas Ārlietu ministrijai. Paralēli FIB iesniegs pieteikumus Eiropas Komisijā, kura pārbaudīs to atbilstību ES mērķiem.

Galīgo lēmumu par pieteikumu apstiprināšanu vai noraidīšanu pieņems EEZ Finanšu instrumenta komiteja un Norvēģijas Ārlietu ministrija. Paredzamais pieteikumu izskatīšanas termiņš donorvalstīs ir četri mēneši, tādējādi atklāto konkursu izsludināšana apakšprojektu atlasei NVO fonda un Projektu sagatavošanas fonda ietvaros varētu sākties 2007.gada sākumā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!