• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Padomes ģenerālsekretāra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2001., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas kuģniecības" privatizāciju

Vēl šajā numurā

03.05.2001., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Padomes ģenerālsekretāra vizīti

Vakar, 2. maijā, mūsu valstī darba vizītē ieradās Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretārs Valters Švimmers ( Walter Schwimmer ). Šorīt viņš Rīgā atklās starptautisko konferenci “Vietējā demokrātija 21. gadsimta sākumā”, bet pēc tam tiksies ar Latvijas Ministru prezidentu Andri Bērziņu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi un Latvijas Parlamentārās asamblejas delegācijas pārstāvjiem. Paredzēts, ka sarunu laikā ģenerālsekretārs pievērsīsies vairākiem konkrētiem EP pašreizējās lomas aspektiem un skaidros EP darbības reālās iespējas. “Eiropas Padomei savas iespējas jāsaskaņo ar mērķiem. Ja vēlamies veiksmīgi veidot vienotu Eiropu, visām dalībvalstīm pilnībā jāpilda sava loma,” teicis V.Švimmers.

Rīga ir otrā galvaspilsēta plašajā Eiropas Padomes ģenerālsekretāra vizīšu plānā, kura ietvaros V.Švimmers paredzējis apmeklēt visu četrdesmit trīs EP dalībvalstu galvaspilsētas. Vizīšu sērija sākās 10. aprīlī ar Bukarestes apmeklējumu. Pēc Rīgas V.Švimmers apmeklēs Berlīni un maija beigās arī Maskavu. Eiropas Padomes ģenerālsekretāra vizīte notiek Latvijas prezidentūras EP beigu cēlienā. Šis fakts tai piešķir īpašu nozīmīgumu.

 

Valters Švimmers dzimis 1942. gada 16. jūnijā Vīnē, Austrijā. Profesionāls jurists, 1964. gadā Vīnes universitātē ieguvis juridisko zinātņu doktora grādu. No 1964. līdz 1971. gadam strādājis par advokātu Privātā sektora darbinieku apvienības tiesību aizsardzības dienestā. Pēc tam septiņus gadus Austrijas Tautas partijas Strādnieku federācijas sekretārs. No 1979. gada Vīnes Veselības apdrošināšanas fonda direktors, no 1984. gada viceprezidents. No 1978. līdz 1990. gadam bijis Austrijas parlamenta deputāts, dažādos laikos arī vadījis parlamenta veselības, tieslietu un celtniecības komitejas, kā arī pildījis Tautas partijas parlamenta grupas vicepriekšsēdētāja un Strādnieku federācijas sociālo jautājumu spīkera pienākumus. No 1991. līdz 1999. gada augustam Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas loceklis. No 1996. līdz 1999. gadam arī Eiropas Tautas partiju un Kristīgo demokrātu grupas priekšsēdētājs. 1999. gada 23. jūnijā ievēlēts par Eiropas Padomes ģenerālsekretāru. Precējies, ir divi dēli. Pārvalda vācu, angļu un franču valodu.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!