• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2006., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140487

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieku

Vēl šajā numurā

25.07.2006., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju padomi

Izglītības un zinātnes ministre akadēmiķe Baiba Rivža jaunā kvalitātē atjaunojusi Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju padomi. 17.jūlijā notika pirmā atjaunotās padomes sēde, kuru atklāja B.Rivža. Līdzšinējās, analoģiskās padomes – Informācijas tehnoloģiju padomes – darbs tika pārtraukts iepriekšējā ministra laikā.

B.Rivža uzsvēra: “Šobrīd, kad valstī Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadībā izveidots vienotā programmdokumenta 2007.–2013.gadam “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei” projekts, svarīgi laikus plānot konkrētus pasākumus, lai nodrošinātu veiksmīgu šī svarīgā dokumenta īstenošanu dzīvē.” Programmdokumenta projekts paredz kompleksu informācijas tehnoloģiju nodrošinājumu un tā izmantošanu izglītības sistēmā. Padome vienbalsīgi atbalstīja šo projektu un tā tālāko virzību.

Tikšanās dalībnieki iepazinās ar Latvijas Izglītības informatizācijas sistēmas (LIIS) audita rezultātiem, ko veica auditorfirma “Ernst & Young”. Šie rezultāti ir svarīgi, jo jaunā programma ir plašāks, pilnīgāks un uz nākotnes attīstību vērsts nozīmīgā LIIS projekta turpinājums, kura darbību 2003.gadā stipri ierobežoja toreizējā Izglītības un zinātnes ministrijas vadība. B.Rivža norādīja, ka šis pārtraukums būtiski palēninājis izglītības sistēmas informatizācijas gaitu.

Padomē pārstāvēti augstākā līmeņa informācijas tehnoloģiju un komunikācijas speciālisti no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta, Latvijas Pašvaldību savienības un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Agnese Korbe, Izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!