• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2006.gada 24.jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2006., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju padomi

Vēl šajā numurā

25.07.2006., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2006.gada 24.jūlija sēdē

 

ZM: Par Zemkopības ministrijas darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam

Ministru kabineta (MK) komitejas 24.jūlija sēdē izsludināta Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātā darbības stratēģija 2007.–2009.gadam, kurā atspoguļoti ZM mērķi, darbības virzieni, to īstenošanas programmas un nepieciešamais finansējums.

Stratēģijā noteikts, ka ZM misija ir rūpēties par drošu pārtiku iedzīvotājiem, sekmēt laukos dzīvojošo cilvēku labklājību un nodrošināt priekšnoteikumus ilgtspējīgai Latvijas dabas resursu apsaimniekošanai. ZM pamatvērtība ir cilvēki – nozarē strādājošie un sabiedrība kopumā. Atbilstoši ZM nolikumam un Valdības deklarācijai ZM kompetences nozares ir lauksaimniecība, pārtikas aprite, lauku attīstība, kā arī meža un zivsaimniecības nozares. Ministrija izstrādā šo nozaru politiku, organizē un uzrauga to īstenošanu, kā arī pārstāv šo nozaru intereses valsts attīstības un citu nozaru politikas dokumentos.

Savukārt sev deleģēto funkciju izpildi un izvirzītā mērķa sasniegšanu ZM nodrošinās, realizējot piecus darbības virzienus – pārtikas drošība un kvalitāte, dzīvnieku veselība, lauku uzņēmējdarbības attīstības veicināšana, cilvēkresursu attīstības veicināšana laukiem, dabas resursu ilgtspējības saglabāšana, kā arī nozaru pārvaldība. Tāpat darbības virzieni tiks īstenoti ar deviņām budžeta programmām un tām pakārtotām apakšprogrammām.

Stratēģiju plānots aktualizēt katru gadu budžeta plānošanas procesa gaitā. Tā tiks realizēta pēc ZM un tās padotībā esošo institūciju ikgadējiem darba plāniem, kā arī stratēģijas īstenošanu un uzraudzību nodrošinās kompetentie darbības virzienu vadītāji – valsts sekretāra vietnieki un programmu vadītāji – departamentu direktori.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!