• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2006.gada 13.jūlija sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2006., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piedāvājumu bijušajam VCP vadītājam Mārim Jaunozolam

Vēl šajā numurā

18.07.2006., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2006.gada 13.jūlija sanāksmē

 

IeM: Par grozījumiem Robežsardzes likumā

Iekšlietu ministrija 13.jūlijā pieteica izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē grozījumus Robežsardzes likumā, kas paplašinās Valsts robežsardzes Imigrācijas struktūrvienību darbinieku tiesības kontrolēt ārzemnieku uzturēšanās un nodarbinātības nosacījumus, kā arī dos tiesības robežsargiem pielietot aukstos ieročus.

Saskaņā ar grozījumiem robežsargiem būs precīzāk noteiktas tiesības veikt ārzemnieku uzturēšanās un nodarbinātības kontroli juridiskajām un fiziskajām personām piederošās vai to lietošanā esošās telpās un ēkās, kā arī tiesības uzaicināt personu uz Valsts robežsardzi sakarā ar materiāliem, kas saistīti ar ārzemnieku ieceļošanas, uzturēšanās un izceļošanas nosacījumu kontroli, un tiesības pieprasīt un saņemt kontroles procesam nepieciešamo informāciju.

2005.gadā Valsts robežsardzes amatpersonas veica pārbaudi 1109 iestādēs, 449 tūrisma organizācijās un 1048 viesnīcās un konstatēja 83 pārkāpumus. Šajā laika posmā robežsargi sastādīja 26 administratīvā pārkāpuma protokolus par nodarbināšanu bez pases vai darba atļaujas un 28 – par strādāšanu bez darba atļaujas.

Pārējie grozījumu panti paredz tiesības robežsargam izmantot aukstos ieročus (speciālos dunčus), kas ietilpst robežas uzraudzības norīkojuma ekipējumā, kā arī dod jaunas tiesības robežsargam pielietot speciālos līdzekļus (stekus, roku dzelžus) aizturēto nelegālo imigrantu konvojēšanas, izraidīšanas un izmitināšanas laikā, lai savaldītu aizturētās personas, ja tās nepakļaujas vai pretojas robežsargam. Līdz šim speciālo līdzekļu lietošana Robežsardzes likumā bija noteikta tikai gadījumos, lai atvairītu uzbrukumus robežsargiem, kas veic robežas aizsardzību vai robežkontroli.

Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!