• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situācijas attīstību Tuvajos Austrumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2006., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES finansiālo interešu aizsardzības rezultātiem

Vēl šajā numurā

14.07.2006., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situācijas attīstību Tuvajos Austrumos

Ārlietu ministrija pauž satraukumu saistībā ar situācijas kraso saasināšanos Tuvo Austrumu reģionā un aicina nekavējoties atbrīvot 25.jūnijā sagūstīto Izraēlas Aizsardzības spēku karavīru Giladu Šalitu (Gilad Shalit), kā arī 12.jūlijā Izraēlas ziemeļos sagūstītos Izraēlas karavīrus. Aicinām visas iesaistītās puses rīkoties savaldīgi, tādējādi novēršot konflikta tālāku padziļināšanos.

Ārlietu ministrija ar satraukumu raugās uz metodēm, kas tiek izmantotas konfliktā. Nav atbalstāma nedz karavīru nolaupīšana, nedz nevainīgu civilpersonu upuri, nedz arī civilās infrastruktūras sagraušana, kas pasliktina vispārējo humāno situāciju. Izraēlas un palestīniešu konflikts jaunu saasinājumu guva 25.jūnijā pēc palestīniešu kaujinieku uzbrukuma Izraēlas armijas postenim Izraēlas teritorijā. Uzbrukumā tika nogalināti divi Izraēlas armijas karavīri un viens sagūstīts. Savukārt 12.jūlijā Libānas politiskās partijas “Hezbollah” militārā spārna kaujinieki iebruka Izraēlas teritorijā izvietotam armijas postenim, nogalinot vairākus un sagūstot divus karavīrus.

Izraēlas teritorija tiek apšaudīta gan no Gazas sektora, gan no Libānas teritorijas. Pēc abiem incidentiem, nespējot rast risinājumu diplomātiskā ceļā, Izraēlas Aizsardzības spēki ir sākuši vērienīgas militārās operācijas Gazas joslā un Libānas teritorijā, tai skaitā iznīcinot infrastruktūras un civilos objektus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!