• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziedojumu Komunisma upuru piemiņas fondam memoriāla būvei Vašingtonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2006., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139755

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EK priekšsēdētāja aicinājumu G8 samitam Sanktpēterburgā

Vēl šajā numurā

13.07.2006., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziedojumu Komunisma upuru piemiņas fondam memoriāla būvei Vašingtonā

Latvijas vēstnieks ASV Māris Riekstiņš 6.jūlijā tikās ar Komunisma upuru piemiņas fonda priekšsēdētāju Lī Edvardsu (Lee Edwards). Tikšanās laikā vēstnieks L.Edvardsam nodeva Latvijas Ministru kabineta atbalstīto naudas līdzekļu ziedojumu Komunisma upuru piemiņas fondam memoriāla būvei.

L.Edvardss pateicās vēstniekam par piešķirto ziedojumu un atzina, ka arī baltiešu kopiena ASV, it īpaši latvieši, ir bijuši memoriāla idejas atbalstītāji no pašiem pirmsākumiem. Latviešu kopiena ASV ir arī viens no lielākajiem finansiālajiem ziedotājiem.

Piešķirot šo ziedojumu Komunisma upuru piemiņas memoriāla izveidei, Latvija apliecina savu atbalstu fonda mērķiem, kā arī dod nozīmīgu apstiprinājumu Latvijas ciešajai sadarbībai ar ASV vēstures jautājumu skaidrošanā.

Komunisma upuru piemiņas fonds (Victims of Comunism Memorial Foundation) ir bezpeļņas organizācija, kas tika radīta ar ASV Kongresa rīkojumu izveidot Vašingtonā memoriālu, lai godinātu vairāk nekā 100 miljonus komunisma upuru visā pasaulē, godātu tos, kuri veiksmīgi stājās pretī un cīnījās ar komunistu tirāniju, izglītotu pašreizējās un nākamās paaudzes par ļaunumu, ko komunisms nodarīja cilvēcei, kā arī godinātu tos, kas kaldināja uzvaru aukstajā karā.

Fonda goda priekšsēdētājs ir ASV prezidents Džordžs V.Bušs, dibinātāju, padomes un biedru sarakstos ir arī vairāki bijušie prezidenti un valstsvīri, tai skaitā arī bijušais Latvijas prezidents Guntis Ulmanis.

Memoriāls atradīsies ASV galvaspilsētas centrā. Tiks izveidots laukums, kura vidū atradīsies statuja, kas simbolizēs demokrātiju. Paredzēta arī plāksne ar statujas būtības aprakstu un vēsturisko skaidrojumu. Aptuvenās kopējās memoriāla izmaksas plānotas 700000 ASV dolāru (aptuveni 380 tūkstoš latu) apmērā un, kā informēja fonda priekšsēdētājs, paredzētās finanses jau ir nodrošinātas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!