• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas mazākumtautībām veltītu informatīvu izstādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2006., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lidojumu laika ierobežojumiem un atpūtas periodiem

Vēl šajā numurā

12.07.2006., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas mazākumtautībām veltītu informatīvu izstādi

11.jūlijā Eiropas Parlamenta (EP) mītnē Briselē atklāja informatīvu izstādi “Latvijas mazākumtautības vēsturē un šodien”. Izstādi iniciējis deputāts Rihards Pīks sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju, un tā būs apskatāma līdz 14.jūlijam.

Rihards Pīks informē, ka “šī pasākuma pamatmērķis ir atspoguļot Latvijas mazākumtautību vēsturi un šodienu pozitīvā griezumā, lepojoties ar Latvijas realizēto mazākumtautību un integrācijas politiku. Maniem Eiropas Parlamenta kolēģiem ir jādod iespēja redzēt, ka Latvijas minoritātes dzīvo demokrātiskā un tolerantā valstī, kur dažādas etniskās, valodas un reliģiskās grupas ciena Latvijas valstiskumu un neatkarību un nodrošina valsts attīstību.”

R.Pīks neslēpj: “Deputātes Tatjanas Ždanokas negatīvajai publicitātei par Latviju un tās mazākumtautību dzīvi ir jādod pozitīvais pretspars. Cik ilgi varam klausīties melus, ka Latvijā apspiež mazākumtautību tiesības un kultūru?” Īpaši uz izstādi tiks aicināti tie Eiropas Parlamenta deputāti, kas aktīvi strādā ar Krieviju un ES ārpolitiku kopumā. “Tieši šie deputāti nemitīgi ir pakļauti Krievijas melīgajai propagandai par to, cik slikti krievvalodīgajiem klājas gan Latvijā, gan Igaunijā. Es vēlos saviem kolēģiem pierādīt pretējo un pajautāt, vai viņi, piemēram, zina, ka Latvijas valsts šobrīd uztur vairāk nekā 200 mazākumtautību skolas,” skaidro Rihards Pīks. Izstādes atklāšanā piedalījās arī Latvijas mazākumtautību pārstāvju delegācija, kurā ir 18 pārstāvji no Latvijas mazākumtautību kultūras biedrībām. “Tādējādi eiroparlamentāriešiem tiek dota iespēja personīgi satikties ar Latvijas mazākumtautību vadošajiem pārstāvjiem, lai uzklausītu viņu viedokļus bez “gādīgiem” starpniekiem,” teica Pīks.

Izstādes atklāšanai veltīta svinīgā pieņemšana notika otrdien, 11.jūlijā, plkst. 18. Atklāšanā uzstājās Latvijā labi pazīstamais EP deputāts, bijušais Igaunijas ārlietu ministrs Tomass Henriks Ilvess un Itas Kozakēvičas Latvijas nacionālo kultūras biedrību asociācijas priekšsēdētājs Rafi Haradzanjans.

Mārtiņš Zemītis, EP deputāta Riharda Pīka padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!