• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot pašvaldības noteikt ierobežojumus alkohola tirdzniecībai un lietošanai peldvietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2006., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot piešķirt līdzekļus pašvaldību brīvprātīgajām ugunsdzēsēju brigādēm

Vēl šajā numurā

12.07.2006., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot pašvaldības noteikt ierobežojumus alkohola tirdzniecībai un lietošanai peldvietās

11.jūlijā Krīzes vadības padomes sēdē Ministru prezidents Aigars Kalvītis ierosināja noteikt ierobežojumus alkohola tirdzniecībai un lietošanai peldvietās, kā arī aicināja veidot informatīvas kampaņas par drošību, atpūšoties pie ūdens.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainārs Pencis atzina, ka pēc dienesta rīcībā esošās informācijas šogad ūdenī bojā gājušo cilvēku skaits ir gandrīz divas reizes lielāks nekā šajā laika posmā pagājušajā gadā. Liela daļa nelaimes gadījumu notikuši cilvēku pārgalvības dēļ, turklāt daļa bojāgājušo bijuši alkohola reibumā.

Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics aicināja ierobežot alkohola lietošanu pludmalēs, vēršot uzmanību uz to, ka ievērojams cilvēku skaits ārstē kāju traumas, kas gūtas, sagriežoties uz pludmalē atstātām stikla lauskām. Tāpat M.Šics norādīja, ka daudzas pašvaldības nerūpējas par peldvietu sakārtošanu, tās netiek nodrošinātas arī ar glābējiem, kas rūpētos par drošību peldvietās.

Tā kā cilvēku slīkšanas gadījumi ir notikuši dažādās Latvijas vietās, Krīzes vadības padomes locekļi aicināja peldvietu apsekošanā iesaistīt pašvaldību policiju, kā arī lūdza masu medijus vairāk pievērst sabiedrības uzmanību drošai atpūtai pie ūdens.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!