• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot piešķirt līdzekļus pašvaldību brīvprātīgajām ugunsdzēsēju brigādēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2006., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā NBS Gaisa spēku komandiera apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

12.07.2006., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot piešķirt līdzekļus pašvaldību brīvprātīgajām ugunsdzēsēju brigādēm

11.jūlijā Krīzes vadības padomes sēdē Ministru prezidents Aigars Kalvītis un padomes dalībnieki vienojās par papildu finansējuma piešķiršanu glābšanas darbos iesaistītajām pašvaldību brīvprātīgo ugunsdzēsēju brigādēm.

Krīzes vadības padomes dalībnieki secināja, ka ārkārtēju situāciju valstī vēl neizsludinās, tomēr Ministru prezidents Aigars Kalvītis norādīja, ka ārkārtēju stāvokli valstī nāksies izsludināt, ja karstais un sausais laiks turpināsies.

Valsts meža dienesta Ugunsdzēsības daļas vadītājs Arnis Gertners informēja, ka dienests savu iespēju robežās nodrošina ugunsdrošību mežos, un noteikt papildu ierobežojumus darbiem mežā nav nepieciešams. Ilgstošā karstuma dēļ izžuvušas mazākās ūdenstilpnes un daudzviet ir apgrūtināta ūdens piegāde ugunsnelaimes vietā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainārs Pencis norādīja, ka ugunsgrēku skaits šajā laikā ir pieaudzis pat četras reizes un dažviet ar ugunsgrēkiem nākas cīnīties pat vairāku dienu garumā.

Lai nodrošinātu ugunsdzēsības un glābšanas darbu veiksmīgu norisi, Iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars ierosināja glābšanas darbos iesaistīt pašvaldību brīvprātīgo ugunsdzēsēju brigādes. A.Kalvītis aicināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu trīs dienu laikā apzināt pašvaldību brīvprātīgo ugunsdzēsēju brigāžu vajadzības, kā arī tikties ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem, lai vienotos par papildus nepieciešamajiem resursiem šīm brigādēm. Tāpat atbildīgajiem dienestiem jāsagatavo aprēķini par papildus nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem ugunsdzēsības un glābšanas darbu nodrošināšanai.

Krīzes vadības padomes dalībnieki vienojās arī par nepieciešamību ugunsdzēsības un glābšanas darbos veicināt sadarbību starp Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts meža dienestu, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un zemessardzi, tāpat iesaistīt vietējās pašvaldības un mežu īpašniekus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!