• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas dēlu ar zinātnieka un ārsta sūtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2000., Nr. 466/469 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par trim rindiņām, kas spēj sasildīt kādu sirdi

Vēl šajā numurā

22.12.2000., Nr. 466/469

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas dēlu ar zinātnieka un ārsta sūtību

9. decembrī Latvijas mediķu sabiedrība plaši atzīmēja Latvijas Medicīnas akadēmijas 50 gadu jubileju, svinīgajā aktā piedaloties un mediķus uzrunājot Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai. Medicīnas akadēmija ir 1920. gadā izveidotās Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes tiešs turpinājums, tādēļ būtībā atzīmēja augstākās medicīnas izglītības 80 gadus un arī 90 gadus kopš pirmā, toreiz neīstenotā ierosinājuma (1910) izveidot Medicīnas akadēmiju Rīgā.

Laika ziņā šis pasākums sakrita ar augstākās medicīnas izglītības pirmā rosinātāja, celmlauža profesora Pētera Sniķera (1875–1944) 125. dzimšanas dienu. Profesoram un medicīnas ģenerālim Pēterim Sniķeram veltīta starptautiska konference tika sarīkota 2000. gada 8. decembrī, piedaloties medicīnas zinātniekiem arī no ASV, Lietuvas, Krievijas, iztirzājot Latvijas Nacionālo bruņoto spēku starptautiskās militārmedicīniskās misijas pieredzi Dienvidslāvijā (Kosovā) un Albānijā. Konferences dalībniekus uzrunāja LU rektors akadēmiķis Ivars Lācis, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja direktors Kārlis Arons, kurš uzstājās arī Pētera Sniķera dibinātās un aprūpētās studentu korporācijas "Fraternitas Metropolitana" vārdā. Par profesora Pētera Sniķera personību un nozīmi Latvijas vēsturē lekciju nolasīja LZA prezidents prof. Jānis Stradiņš, iztirzājot arī vairākus jaunatklātus faktus par šo ievērojamo personību, viņa daudzšķautņaino darbību. Arī šī starptautiskā konference bija veltījums Latvijas augstākās medicīnas izglītības tapšanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!