• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2006., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reformām Eiropas vīna tirgū

Vēl šajā numurā

06.07.2006., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Gariju Korenu (Gary Koren), lai atvadītos, beidzoties viņa darba mandātam Latvijā. Tikšanās laikā abas puses pauda gandarījumu par sekmīgajām abu valstu prezidentu valstsvizītēm. Vēstnieks pateicās Valsts prezidentei par viņas piedalīšanos un runām Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā un konferencē “Holokausts: atmiņa un mācība”. Abas puses pārrunāja aktualitātes Tuvo Austrumu reģionā.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Trešdien, 5.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Gariju Korenu, kas bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās dalībnieki apsprieda Latvijas un Izraēlas divpusējās attiecības un Tuvo Austrumu miera procesa jautājumus.

Pārrunājot abu valstu sadarbības attīstību, Izraēlas vēstnieks G.Korens atzīmēja, ka par tās plašumu un daudzveidību liecina gan notikušās augsta līmeņa vizītes abās valstīs, gan ciešās saites starp parlamentu sadarbības grupām. Savukārt noslēgtie divpusējie līgumi sekmējuši attiecību paplašināšanos ekonomikas un kultūras jomā. Puses bija vienisprātis, ka vēl ir liels potenciāls politiskā dialoga veidošanā, aktivizējot starpparlamentāros kontaktus.

Vēstnieks arī informēja par aktuālo situāciju Izraēlas un Palestīnas pašpārvaldes attiecībās, norādot uz nepieciešamību pēc vienlīdzīga dialoga un miera sarunu atjaunošanas.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu attiecību veidošanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!