• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par CVK rīkoto semināru par sarakstu iesniegšanas kārtību 9.Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2006., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izraēlas vēstnieka atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

06.07.2006., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par CVK rīkoto semināru par sarakstu iesniegšanas kārtību 9.Saeimas vēlēšanās

Rīt, 7.jūlijā, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) rīkos semināru par deputātu kandidātu sarakstu sagatavošanas un iesniegšanas kārtību 9.Saeimas vēlēšanās. Seminārā aicināti piedalīties partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu sarakstu iesniedzēji.

Semināru vadīs CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, un tā mērķis ir palīdzēt partijām un partiju apvienībām sagatavoties deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanai šā gada 7.oktobrī gaidāmajām 9.Saeimas vēlēšanām.

CVK priekšsēdētājs uzsver, ka šādus seminārus CVK organizē jau kopš 1998.gada un tas ir palīdzējis samazināt kļūdu un neprecizitāšu skaitu saņemtajos kandidātu sarakstos un tam pievienotajos dokumentos. Tas nav mazsvarīgi, jo kļūdaini un Saeimas vēlēšanu likumam neatbilstoši sagatavoti kandidātu saraksti un dokumenti ir izplatītākais iemesls, kādēļ kandidātu saraksta pieņemšana jāatsaka.

Lai samazinātu kļūdu skaitu iesniegtajos dokumentos, CVK seminārā aicinās sarakstu iesniedzējus kandidātu sarakstu un tam pievienojamo dokumentu sagatavošanai izmantot CVK izstrādāto datorprogrammu, kuru sarakstu iesniedzēji varēs saņemt pēc semināra.

Deputātu kandidātu saraksti 9.Saeimas vēlēšanām CVK jāiesniedz no 19.jūlija līdz 8.augustam. Iesniegt kandidātu sarakstu 9.Saeimas vēlēšanām drīkst likumā noteiktajā kārtībā reģistrēta partija un partiju apvienība. Kandidātu sarakstu var iesniegt vienā vai vairākos vēlēšanu apgabalos – Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē. Iesniedzot kandidātu sarakstu, tam jāpievieno ziņas par katru sarakstā iekļauto deputātu kandidātu, kā arī katra kandidāta parakstīta deklarācija jeb apliecinājums, ka uz viņu neattiecas Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojumi. Katram kandidātam jāiesniedz arī īpašs paziņojums, ka viņš vai viņa piekrīt kandidēt 9.Saeimas vēlēšanās. Deputātu kandidātu sarakstam jāpievieno visu sarakstā iekļauto kandidātu parakstīta 4000 zīmju priekšvēlēšanu programma un kvīts par drošības naudas iemaksu, kas Saeimas vēlēšanās ir 1000 lati.

CVK seminārs deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem notiks 7.jūlijā plkst.11 CVK telpās Rīgā, Smilšu ielā 4.

Kristīne Bērziņa, CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!