• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas karavīru piedalīšanos NATO Ātrās reaģēšanas spēku rotācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2006., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par struktūrfondu finansējumu un tiesību aktiem 2007. - 2013.gadam

Vēl šajā numurā

05.07.2006., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas karavīru piedalīšanos NATO Ātrās reaģēšanas spēku rotācijā

 

No šā gada 1.jūlija līdz 2007.gada 11.janvārim Latvija ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vadu 19 karavīru sastāvā pirmo reizi piedalās NATO Ātrās reaģēšanas spēku rotācijā.

Katrai vienībai, kas deleģēta Ātrās reaģēšanas spēku sastāvā, jāiziet sertifikācija, kurai noteikti ļoti augsti standarti. Latvijas vienība to ir sekmīgi veikusi.

NBS Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vads savus uzdevumus pildīs aliansei ļoti nozīmīgā laikā – brīdī, kad NATO Ātrās reaģēšanas spēki rudenī sasniegs pilnu operacionālo gatavību. NATO Ātrās reaģēšanas spēku pilnas operacionālās gatavības sasniegšana būs arī viens no šā gada NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes Rīgā jautājumiem.

Pirms rotācijas NBS Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vads no 21. līdz 28.jūnijam piedalījās mācībās “Steadfast Jaguar”, kas norisinājās Kape Verdes arhipelāgā pie Āfrikas krastiem.

2007.gadā Latvija NATO Ātrās reaģēšanas spēku rotācijā piedalīsies ar Militārās policijas vadu.

NATO Ātrās reaģēšanas spēki ir dalībvalstu kolektīvi veidotas bruņoto spēku vienības aptuveni 25 000 karavīru sastāvā, kas pastāvīgi ir augstas kaujas gatavības stāvoklī. Rotācijas laikā dalībvalstu vienības atrodas savās pastāvīgajās uzturēšanās bāzēs, bet ir gatavas reaģēt uz situācijas saasināšanos vai dalībvalstu apdraudējumu piecu dienu laikā.

Ātrās reaģēšanas spēku struktūra nav nemainīga, bet tiek pielāgota konkrētai operācijai. Pēc pilnas operacionālās gatavības sasniegšanas šo spēku sastāvā atradīsies sauszemes spēku brigāde, jūras spēku elements, kuru veidos viena lidmašīnu bāzes kuģa kaujas grupa, un gaisa spēki, kuri varēs nodrošināt 200 kaujas lidojumus diennaktī.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!