• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot tiesnešu zvērestu Rīgas pilī 2006.gada 3.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2006., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa Vēsturnieku komisijas sēdē 17. komisijas rakstu sējuma atvēršanā Rīgas pilī 2006.gada 3.jūlijā:

Vēl šajā numurā

04.07.2006., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot tiesnešu zvērestu Rīgas pilī 2006.gada 3.jūlijā

 

Pēc tiesnešu zvēresta nodošanas ceremonijas vakar, 3.jūlijā, Rīgas pilī: (no kreisās) Kuldīgas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Dina Rīna, Liepājas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Evika Klēpe, Siguldas tiesas tiesnese Valija Grebežniece, tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds, Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Vita Saulīte un Ventspils tiesas tiesnesis Ivars Ķiploks sarunā ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Runa tiesnešu zvēresta ceremonijā :

 

Augsti godātais ministra kungs [tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds], godājamais tiesnesi, cienījamās tiesneses!
Vēlos apsveikt Tieslietu ministriju ar šo jauno tiesnešu saimi, kuri pievienojas pārējiem Latvijas tiesnešiem un kuru pienākums visa sava mūža garumā būs rūpēties par tiesnešu profesijas un amata labo slavu.
Demokrātijas pašos pamatos ir tiesīgums un taisnīgums – viens likums visiem –, tamdēļ tiesneši sava amata zvērestu sniedz Valsts prezidentam kā valsts varas pārstāvim, tamdēļ šī ceremonija notiek Rīgas pilī. Tas ir jūsu solījums Latvijas valstij, ka sava profesionālā mūža garumā tik tiešām šo zvērestu turēsit kā savu augstāko bausli. Tajā pašā laikā šis zvērests tiek nodots arī visai Latvijas tautai. Man šķiet, šie zēni, kas mūs šodien iepriecināja ar savām balsīm, atskaņojot Latvijas valsts himnu, ir pārstāvji ne tik vien tautai, bet īpaši nākamajām paaudzēm – tām, kas patlaban vēl aug un veidojas un kas izaugs tādā valstī, kādu Latvijas sabiedrība un Latvijas tiesu sistēma to veidos. Mums jāveido sava valsts tāda, lai mēs visi būtu pamatoti lepni par to, lai tā būtu tāda valsts, kurā mums ir prieks pašiem dzīvot, kurā mēs vēlētos, lai mūsu bērni un bērnubērni arī paliktu, strādātu un veidotu savu dzīvi. Mums ir nepieciešams, lai valstī valdītu taisnīgums, lai likuma varas priekšā visi būtu vienādi. Te vislielākā atbildība gulstas uz tiesu sistēmu un tās pārstāvjiem.
Tiesu sistēma, tās pārstāvji visā pasaulē demokrātiskās valstīs bauda milzīgu prestižu sabiedrībā, un visur redzams, ka demokratizācijas nostiprināšanās un tiesnešu prestižs iet roku rokā. Jo drošāki būs mūsu demokrātijas pamati, jo lielāks būs arī tiesu prestižs, tieši tiesu varas roka šeit ir neatsverama. Tā ir svarīga, lai šeit sakārtota vide būtu arī saimnieciskās lietās. Tādēļ tieši zemes grāmatas un viss, kas ir saistīts ar dažādiem valsts reģistriem un dokumentu kārtošanu, ir ļoti nozīmīgs. Te nedrīkstētu būt vietas pārkāpumiem, mahinācijām un korupcijai, par to jāgādā tieši tiesnešiem. Protams, tiesās, dažādās citās instancēs, ļaužu likteņi ir atkarīgi no taisnīga tiesas sprieduma, un visas valsts kopējā gaisotne, valsts uzticība saviem pilsoņiem izpaužas caur taisnīgu tiesu sistēmu. Pilsoņu uzticība valstij pieprasa un ir nepieciešams, lai viņi varētu uzticēties tiesu varai, lai viņi varētu uzticēties jums.
Tas, ko jūs panāksit ar savu darbu, būs jums pašiem par godu un jūsu dzimtai, jūsu profesijai, jūsu prestižam, un tas būs visai valstij un tās labumam, katram iedzīvotājam tas būs ar ārkārtīgi nozīmīgām konsekvencēm. Tādēļ novēlu jums spēku, izturību, drosmi pildīt savus pienākumus tā, kā prasa likums un jūsu sirdsapziņa. Es vēlos apsveikt jūs ar jūsu personiskajiem un profesionālajiem panākumiem, arī jūsu ģimenes, kas, es esmu pārliecināta, jūs šajā ceļā ir atbalstījušas. Novēlu, lai arī viņiem ir gandarījums caur jūsu godprātīgu un augstu vērtējamu amata pildīšanu. Novēlu vislabākās sekmes jūsu profesionālajā dzīvē!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!