• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar Latvijas kokrūpniecības tendencēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2006., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Krievijas Vologdas apgabala gubernatoru

Vēl šajā numurā

29.06.2006., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar Latvijas kokrūpniecības tendencēm

Ministru prezidents Aigars Kalvītis trešdien, 28.jūnijā, apmeklēja akciju sabiedrības “Latvijas finieris” rūpnīcu “Lignums”, kur iepazinās ar Latvijas kokrūpniecības attīstības tendencēm. Apmeklējumā Ministru prezidentu pavadīja “Latvijas finiera” padomes priekšsēdētājs un Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis, rūpnīcas “Lignums” direktors Juris Matvejs un Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Harijs Jordāns.

“Latvijas finiera” padomes priekšsēdētājs un Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis iepazīstināja ar a/s “Latvijas finieris” ekonomiskajiem rādītājiem, kā arī prezentēja Latvijas kokrūpniecības attīstības tendences. Šobrīd meža nozarē un ar to saistītajās nozarēs ir nodarbināti aptuveni 83000 darbinieku (35000 kokrūpniecībā un 48000 mežsaimniecībā), taču, lai kokapstrādē ieviestu jaunas un progresīvas tehnoloģijas, nepieciešami profesionāli sagatavoti darbinieki, kam šobrīd “Latvijas finieris” pievērš lielu uzmanību. Ir nepieciešama arī inovāciju pārnese ražošanā, nomainot pielietojamās tehnoloģijas un tehniku, kas nodrošinātu darbaspēka restrukturizāciju un darba ražīguma pieaugumu.

Sarunas gaitā Ministru prezidents norādīja, ka Latvijas meža nozarei ir svarīga un stabila vieta valsts ekonomikā, tā ir otra lielākā pārstrādes rūpniecība. Kā uzsvēra A.Kalvītis: “Šis uzņēmums un kokrūpniecība kopumā ir teicams piemērs, ka, investējot uzņēmuma tehnoloģijās un cilvēkresursos, ir iespēja nodrošināt ne tikai konkurētspējīgu darba samaksu strādājošiem, bet arī ražot produkciju, kura ir pieprasīta gan Latvijas, gan pasaules tirgū. Mēs vairs nepiegādājam izejmateriālus, bet piedāvājam gatavu produkciju, tādējādi dodot lielāku ieguldījumu mūsu valsts tautsaimniecības attīstībā.”

Pēc sarunas ar Latvijas kokrūpniecības nozares speciālistiem Ministru prezidents Aigars Kalvītis apskatīja rūpnīcas “Lignums” ražošanas procesus.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!