• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2006.gada 21.jūnijā pulksten 17.00. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2006., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija lēmums par Saeimas 2006.gada 22.jūnija sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

29.06.2006., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2006.gada 21.jūnijā pulksten 17.00

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2006.gada 21.jūnijā pulksten 17.00:

Deputātu A.Golubova, O.Deņisova, M.Bekasova, S.Fjodorova un I.Solovjova jautājums Ministru prezidentam A.Kalvītim (jautājumu reģistra nr.145)

“Par valsts deklarētās kompensācijas, kas nosedz zāļu iegādes izdevumus, neatbilstību faktiskajiem slimnieku izdevumiem, par šīs neatbilstības juridisku novēršanu un finansēm, kas nepieciešamas šo trūkumu novēršanai” (pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. nr.6045)

Rīgā 2006.gada 19.jūnijā Saeimas priekšsēdētājas vietā

Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece


 

Pielikums

Par valsts deklarētās kompensācijas, kas nosedz zāļu iegādes izdevumus, neatbilstību faktiskajiem slimnieku izdevumiem, par šīs neatbilstības juridisku novēršanu un finansēm, kas nepieciešamas šo trūkumu novēršanai.

Godājamais A.Kalvīša kungs, mēs, Latvijas Sociālistiskās partijas frakcijas deputāti kā deputāti un daži no mums arī kā profesionāli ārsti, neesam apmierināti ar veselības ministra G.Bērziņa atbildēm uz mūsu jautājumiem par ģimenes ārstu un slimnieku faktisko krāpšanu ar zāļu cenām.

Mēs saprotam, ka ministrs nav profesionāls mediķis, bet viņš varētu ieklausīties profesionāļu domās un, neradot zaudējumus veselībai un slimnieku “maciņam”, negraujot valdības prestižu, atrisināt šo problēmu.

Mēs kā ārsti uzskatām, ka nav pieļaujama ārstēšana ar preparātiem, kas neatbilst ārstējošā ārsta izrakstītajām zālēm, kā arī ir amorāli uzrādīt receptē atlaides, kuras maldina slimniekus, it īpaši pensionārus.

Ministrijas sagatavotais un Jūsu parakstītais dokuments – Ministru kabineta 2005.gada 14.jūnija noteikumi Nr.418 “Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība” –, kas paredz kompensāciju, faktiski ir gan ģimenes ārstu, gan slimnieku krāpšana.

Piemēram, preparātu Lamotrix, kas aptiekā maksā Ls 22,92, ģimenes ārsts, izrakstot to ar 100% kompensāciju, krāpj ne tikai sevi, bet arī slimnieku, jo faktiski viņam tiek kompensēti tikai Ls 11,55, kas ir 50,4% no šo zāļu maksas.

Līdzīgi ir ar sirds slimnieku, diabētiķu, ar epilepsiju slimojošo un citu smagu slimnieku zāļu cenām. Šādā veidā ar iepriekš minētajiem noteikumiem tika jūtami palielināti šo slimnieku izdevumi.

Godājamais Ministru prezident, lūdzam sniegt atbildi:

1. Kad tiks novērsta ģimenes ārstu un slimnieku krāpšana un noteikta zāļu cena atbilstoši faktiskajai kompensācijai, un tiks veiktas atbilstošas izmaiņas norādītajos Ministru kabineta noteikumos.

2. Kādu sodu saņems par to vainīgie atbildīgie Veselības ministrijas un Zāļu cenu aģentūras darbinieki?

3. Cik lielas finanses no valsts puses būs nepieciešamas, lai reāli segtu šīs kompensācijas, slimnieku, pirmkārt, invalīdu un pensionāru izdevumus.

Ar cieņu, deputāti: A.Golubovs, O.Deņisovs,
M.Bekasovs, S.Fjodorovs, I.Solovjovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!