• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par papildu finansējumu pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2006., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības vadības vasaras skolu

Vēl šajā numurā

27.06.2006., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par papildu finansējumu pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu

Satiksmes ministrs Krišjānis Peters ir gandarīts, ka izdevies panākt valdības atbalstu papildu finansējumam – 4,24 miljoniem latu – pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu. Ministrs uzskata, ka šīs lēmums ir svarīgs daudziem sociāli mazaizsargātiem valsts iedzīvotājiem, kuru galvenais pārvietošanās līdzeklis ir vilciens.

K.Peters jau iepriekš bija paudis viedokli, ka līdz brīdim, kamēr nesāks kursēt modernizēti vilcieni un netiks veikti citi pasākumi apkalpošanas līmeņa un infrastruktūras uzlabošanai, nevar prasīt no iedzīvotājiem lielāku maksu par biļetēm.

Līdz ar finansējuma piešķiršanu tiek nodrošināti dzelzceļa pasažieru pārvadājumi pilnā apjomā, un maršruti netiks slēgti, kā tas tika prognozēts iepriekš, ja valdība neatbalstītu Satiksmes ministrijas piedāvāto situācijas risinājumu.

Apstiprinot 2006.gada valsts budžetu, valsts pasūtījumam pasažieru pārvadājumos pa dzelzceļu tika piešķirti 15,8 miljoni latu, taču šogad būtiski pieauga pasūtījuma izpildei nepieciešamā finansējuma apjoms salīdzinājumā ar 2005.gadu, jo šā gada aprīlī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija nolēma ar 2006.gada maiju palielināt maksu par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu. Līdz ar to valsts budžetā piešķirtais finansējums vairs nav pietiekams, lai 2006.gadā pārvadātāji spētu nodrošināt pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu valsts pasūtījuma noteiktajā apjomā.

Tādēļ, lai segtu pārvadātājiem zaudējumus un netiktu samazināta pārvadājumu intensitāte (39,8% apmērā), valsts budžetā bija jāatrod papildu līdzekļi 4,24 miljoni latu.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!