• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veidojas Latvijas un Krievijas dialogs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2000., Nr. 465 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 19. decembra sēdē

Vēl šajā numurā

21.12.2000., Nr. 465

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veidojas Latvijas un Krievijas dialogs

Saeimas deputāti par vizīti Maskavā — vakar, 20.decembrī, preses konferencē

PRESES.JPG (36211 BYTES)
Pēc tikšanās ar Krievijas parlamenta deputātiem un valstsvīriem Maskavā: Saeimas priekšsēdētāja biedri Rihards Pīks un Gundars Bojārs un deputātes Monika Zīle un Ingrīda Ūdre            Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Nupat, 18.un 19.decembrī, Maskavā viesojās Saeimas delegācija, ko vadīja Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks. Latvijas parlamentu šoreiz pārstāvēja tā deputāti no dažādām frakcijām: Vents Balodis, Gundars Bojārs, Helēna Demakova, Ingrīda Ūdre un Monika Zīle. Kā izteicās delegācijas dalībnieki, nožēlu pelna tas, ka vizītē nevēlējās piedalīties Saeimas frakcija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā".

1.JPG (58994 BYTES)
Maskavā: Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedrs Gundars Bojārs, Latvijas Republikas vēstnieks Krievijas Federācijā Imants Daudišs, Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks un Krievijas Federācijas Valsts domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Ļubova Sļiska            Foto: Valdis Ziemelis — "Latvijas Vēstnesim"

Divu dienu laikā Saeimas delegācija tikās ar Krievijas Federācijas Valsts domes priekšsēdētāja pirmo vietnieci Ļubovu Sļisku un priekšsēdētāja vietnieku Vladimiru Lukinu, kā arī ar Federācijas padomes priekšsēdētāja vietnieku Vladimiru Platonovu. Bijušas sarunas arī ar Krievijas ārlietu ministra vietnieku Sergeju Ordžonikidzi, ar Valsts domes Starptautisko lietu komitejas un deputātu grupas "Krievijas reģioni" locekļiem. Kā noderīgas un lietišķas tika vērtētas tikšanās ar Valsts domes Enerģētikas, transporta un sakaru komitejas priekšsēdētāju Vladimiru Katrenko un NVS lietu un sakaru ar tautiešiem komitejas priekšsēdētāju Borisu Pastuhovu. Radusies arī iepriekš neplānota tikšanās ar Krievijas Federācijas Valsts domes Liberāldemokrātiskās partijas frakcijas priekšsēdētāju Vladimiru Žirinovski.

Vakar pēc atgriešanās no Maskavas delegācijas vadītājs Rihards Pīks preses konferencē īpaši uzsvēra to, ka vizītes galvenais mērķis ir bijis kliedēt nesapratni abu valstu politiķu un sabiedrisko darbinieku vidū. Runājot ar Krievijas politiķiem un tās augstākajām amatpersonām, vairākkārt kļuvis skaidrs, ka ir nepieciešams pragmatisks un racionāls dialogs. Šajā ziņā iespējami auglīgas bijušas sarunas ar Vladimiru Platonovu, kas ir arī Maskavas pilsētas domes priekšsēdētājs. Acīmredzot jau nākamajā pavasarī Rīgā viesosies Krievijas Valsts domes Enerģētikas, transporta un sakaru komitejas locekļi, lai iepazītos ar monopoluzņēmumu privatizācijas gaitu Latvijā.

Diemžēl tikšanās ar ārlietu ministra vietnieku Sergeju Ordžonikidzi apliecinājusi to, ka joprojām Krievijas augstākā līmeņa institūcijās valda neizpratne un neziņa par stāvokli Latvijā. Informācija, kas nonāk Krievijā, lielākoties ir novecojusi un kļūdaina. Tieši tāpēc, kā sacīja I.Ūdre, ir ļoti vajadzīgs turpināt šāda veida Latvijas un Krievijas starpparlamentu attiecības.

Mintauts Ducmanis, "LV" Saeimas lietu redaktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!