• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 20. jūnija noteikumi Nr. 481 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumos Nr.764 "Pabalstu un kompensāciju izmaksas noteikumi diplomātiskajā un konsulārajā dienestā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2006., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138150-grozijumi-ministru-kabineta-2003-gada-23-decembra-noteikumos-nr-764-pabalstu-un-kompensaciju-izmaksas-noteikumi-diplomatiskaja-...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.482

Noteikumi par dabasgāzes pārvades sistēmas operatora ikgadējo novērtējuma ziņojumu

Vēl šajā numurā

22.06.2006., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 481

Pieņemts: 20.06.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.481

Rīgā 2006.gada 20.jūnijā (prot. Nr.33 10.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumos Nr.764 "Pabalstu un kompensāciju izmaksas noteikumi diplomātiskajā un konsulārajā dienestā"
Izdoti saskaņā ar Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 20.panta ceturto daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumos Nr.764 "Pabalstu un kompensāciju izmaksas noteikumi diplomātiskajā un konsulārajā dienestā" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 183.nr.; 2005, 17., 176.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt I nodaļu ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Algas pabalstu, pabalstu par dzīvesbiedra uzturēšanos ārvalstīs, pabalstu par bērna uzturēšanos ārvalstīs un pabalstu dienesta vajadzībām izmantojamā transporta izdevumu segšanai darbiniekam neizmaksā par laiku, kad:

3.1 1. darbiniekam piešķirts atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas;

3.1 2. darbinieks atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā;

3.1 3. darbinieks atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas diplomātiskajā un konsulārajā dienestā."

2. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Algas pabalstu par dienestu ārvalstīs (turpmāk — algas pabalsts) darbiniekam nosaka atbilstoši amatam, sākot ar pirmo kalendāra dienu, kad viņš ieradies dienesta vietā, lai pildītu dienesta pienākumus, bet ne agrāk kā ar rīkojumā noteikto pārcelšanās datumu. Algas pabalstu izmaksā par laiku, ko darbinieks pavada ceļā uz dienesta vietu vai atgriežoties no tās, bet ne vairāk kā par divām ceļā pavadītām dienām katrā virzienā. Algas pabalstu pārtrauc maksāt ar dienu, kad tiek atstāta dienesta vieta, bet ne vēlāk kā ar rīkojumā noteikto pārcelšanās datumu."

3. Svītrot 6.punktu.

4. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Darbinieka dzīvesbiedrs un bērns dienesta vietā uzturas pastāvīgi, ja viņu prombūtne ārpus dienesta vietas kalendāra gada laikā nepārsniedz 120 dienas, ieskaitot darbinieka atvaļinājumus. Atsevišķos gadījumos, ja tam ir attaisnojoši iemesli, ar nosūtītājas institūcijas rakstisku atļauju prombūtnes termiņš var tikt pagarināts, bet ne vairāk par 150 dienām. Tādā gadījumā darbinieks pabalstus par dzīvesbiedra un bērna uzturēšanos ārvalstīs saņem par laiku, par kuru saņem algas pabalstu (izņemot gadījumus, kas minēti šo noteikumu 3.1 punktā)."

5. Papildināt noteikumus ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Ja bērns sasniedz 18 gadu vecumu vai pabeidz vidējās izglītības iestādi dienesta valstī, turpina dzīvot vienā saimniecībā ar darbinieku, dienesta valstī iegūst izglītību un nav stājies laulībā un darbinieks turpina pildīt dienesta pienākumus attiecīgajā valstī, pabalsts par bērna uzturēšanos ārvalstīs darbiniekam tiek izmaksāts līdz brīdim, kamēr darbinieks dienesta valstī beidz pildīt dienesta pienākumus. Pabalsts par bērna uzturēšanos ārvalstīs darbiniekam tiek izmaksāts, ja ir iestājušies visi šajā punktā minētie nosacījumi un darbinieks Ārlietu ministrijā ir iesniedzis iesniegumu, norādot, ka bērns sasniedzis 18 gadu vecumu vai pabeidzis vidējās izglītības iestādi (pievienojot attiecīgus dokumentus), nestrādā un nav stājies laulībā."

6. Svītrot 10. un 11.punktu.

7. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Darbinieks pabalstus par dzīvesbiedra un bērna uzturēšanos ārvalstīs saņem par dzīvesbiedra un bērna faktisko uzturēšanās laiku dienesta vietas valstī (izņemot gadījumus, kas minēti šo noteikumu 8.punktā), bet ne agrāk par darbinieka ierašanās dienu dienesta vietā un ne ilgāk par darbinieka dienesta valsts atstāšanas dienu."

8. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Ja diplomātiskā un konsulārā pārstāvniecība, saskaņojot ar nosūtītāja institūciju, ar darbinieka dzīvesbiedru ir noslēgusi darba līgumu, darbiniekam tiek saglabāts pabalsts par dzīvesbiedra uzturēšanos ārvalstīs."

9. Papildināt noteikumus ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Ja šo noteikumu 21.punktā minētajā gadījumā darbinieki dodas uz dienesta valsti atsevišķos laika periodos, pabalsts mājsaimniecības inventāra iegādei tiek izmaksāts tam darbiniekam, kurš uz dienesta valsti dodas pirmais, tādā apmērā, kāds pienākas dzīvesbiedram ar augstāku amatu."

10. Aizstāt 24.punktā skaitli "40" ar skaitli "50".

11. Papildināt noteikumus ar 26.1 punktu šādā redakcijā:

"26.1 Ja faktiskie izdevumi par dzīvokļa īri un komunālajiem izdevumiem ir mazāki par šajos noteikumos noteikto maksimālo dzīvokļa īres un komunālo izdevumu kompensācijas apmēru, darbiniekam sedz faktiskos izdevumus."

12. Izteikt 27.punktu šādā redakcijā:

"27. Dzīvokļa īres un komunālo izdevumu kompensācijas summa vienam darbiniekam tiek noteikta divu cilvēku ģimenei (laulātajiem). Par katru nākamo ģimenes locekli, kuri dienesta valstī uzturas pastāvīgi, dzīvokļa īres un komunālo izdevumu kompensācijas apmērs tiek palielināts par 5 %."

13. Izteikt 31.punktu šādā redakcijā:

"31. Darbiniekam tiek segti bērna skolas un pirmsskolas izglītības iestādes izdevumi 90 % apmērā pirmsskolas, pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iegūšanai, ja bērns apmeklē attiecīgās dienesta vietas valsts skolas, pašvaldību vai starptautisko institūciju darbinieku un diplomātu bērniem paredzētās skolas un minētajās skolās noteikta mācību maksa."

14. Svītrot 35.punktu.

15. Papildināt VII nodaļu ar 36.1 un 36.2 punktu šādā redakcijā:

"36.1 Ja darbinieka bērns pārtrauc mācības skolā laikposmā, par kuru segta bērna skolas izdevumu kompensācija, un no mācību iestādes nav iespējams atgūt naudu par laikposmu, kurā darbinieka bērns nemācās minētajā iestādē, jaunu bērna skolas izdevumu kompensāciju darbiniekam par jau kompensēto laikposmu neizmaksā. Šis punkts neattiecas uz Valsts civildienesta likuma 37.pantā minētajiem gadījumiem.

36.2 Ja darbinieks tiek atbrīvots no diplomātiskā un konsulārā dienesta, viņa pienākums ir atmaksāt mācību maksas daļu par atlikušo mācību periodu, kurš tika kompensēts. Šis punkts neattiecas uz Valsts civildienesta likuma 37.pantā minētajiem gadījumiem, kā arī uz citiem no darbinieka neatkarīgiem apstākļiem un gadījumiem."

16. Svītrot 1.pielikuma 1.2.apakšpunktā vārdus "vēstniecībā Krievijas Federācijā".

17. Papildināt 1.pielikuma 1.7.apakšpunktu aiz vārdiem "jaunākais speciālists" ar vārdiem "vecākais referents".

18. Svītrot 1.pielikuma 3.punktu.

19. Svītrot 3.pielikuma 1.2.apakšpunktā vārdus "vēstniecībā Krievijas Federācijā".

20. Papildināt 3.pielikuma 1.3.apakšpunktu aiz vārdiem "saimniecības pārzinis" ar vārdiem "vecākais referents".

21. Papildināt 4.pielikuma 2.punktu aiz vārdiem "nozares padomnieks" ar vārdiem "Konsulārās nodaļas vadītājs".

22. Svītrot 4.pielikuma 3.punktā vārdus "Konsulārās nodaļas vadītājs vēstniecībā Krievijas Federācijā".

23. Papildināt 4.pielikuma 3.punktu aiz vārdiem "jaunākais speciālists" ar vārdiem "vecākais referents".
Ministru prezidents A.Kalvītis

Ārlietu ministrs A.Pabriks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!