• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas vēstnieka atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2006., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maltas prezidenta valstsvizīti Latvijā 2006.gada 19.-20.jūnijā

Vēl šajā numurā

21.06.2006., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas vēstnieka atvadu vizīti

Trešdien, 20.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Osvaldu Čiukši (Osvaldas Čiukšys), kas bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs J.Straume sveica Lietuvas vēstnieku Saeimā un pateicās par viņa ieguldījumu abu valstu attiecību veidošanā. Savukārt Lietuvas vēstnieks O.Čiukšis pauda prieku par iespēju tikties ar J.Straumi un informēja, ka beidz savu divus gadus ilgušo vēstnieka darbu Latvijā.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Lietuvas attiecības vērtējamas kā ļoti labas un intensīvas, un apliecināja parlamentāro kontaktu svarīgo lomu, sevišķi parlamentu sadarbības grupu līmenī, ko apliecina gaidāmā Latvijas parlamentāriešu vizīte Lietuvā. Atzinīgi tika novērtēts arī triju Baltijas valstu kopīgs darbs un vienotu pozīciju saskaņošana un izstrāde Baltijas asamblejas ietvaros, kā vienu no svarīgākajiem nākotnes darbiem minot attiecību intensificēšanu ar Krieviju.

O.Čiukšis atzina, ka Baltijas reģionam svarīga ir enerģētikas joma, tostarp minot kopīgo darbu pie jaunas atomelektrostacijas būvniecības, kā arī kodolatkritumu uzglabāšana un pārstrāde atbilstoši vides prasībām.

Sarunas gaitā spriests par baltu valodu stiprināšanas un saglabāšanas nozīmīgumu, kā arī par iekšpolitisko situāciju abās valstīs – gaidāmajām parlamenta vēlēšanām Latvijā un valdības koalīcijas veidošanas procesu Lietuvā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!