• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu sarakstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2006., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.06.2006., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu sarakstu

Ministru kabineta (MK) komitejas 19.jūnija sēdē akceptēts Ekonomikas ministrijas izstrādātais MK noteikumu projekts “Valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu saraksts”.

Šis noteikumu projekts izstrādāts, lai aktualizētu valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu sarakstu un to verificēšanas periodus.

Valsts metroloģiskai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu saraksts sastādīts, tajā iekļaujot mērīšanas līdzekļus, kuriem metroloģiskās prasības noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 31.marta direktīvā 2004/22/EK par mērīšanas līdzekļiem (turpmāk – direktīva 2004/22/EK), t.i., ūdens patēriņa skaitītājiem, gāzes patēriņa skaitītājiem, tilpuma korektoriem, aktīvās elektroenerģijas skaitītājiem, siltumenerģijas skaitītājiem, šķidruma mērsistēmām (izņemot ūdeni), automātiskajiem svariem, taksometra skaitītājiem, materiālu daudzuma mērīšanas līdzekļiem, dimensionālajiem mērīšanas līdzekļiem un izplūdes gāzu analizatoriem, kā arī saraksts papildināts ar citiem mērīšanas līdzekļiem, vadoties no citu Eiropas Savienības dalībvalstu pieredzes un konkrētām industrijas vajadzībām.

Attiecībā uz mērīšanas līdzekļu verificēšanas periodiskumu Starptautiskās reglamentētās metroloģijas organizācijas dokumentos noteikts, ka verificēšanas periodiskuma intervālu nosaka gados, bet nav noteiktu un vienotu Eiropas Savienības normu attiecībā uz verificēšanas periodiskumu katram konkrētajam mērīšanas līdzeklim. Tādēļ projekta izstrādes ietvaros, nosakot verificēšanas periodiskumu, tika izvērtēta citu Eiropas Savienības dalībvalstu pieredze un nacionālajos normatīvajos aktos noteiktās prasības.

Tā kā noteikumu projekts atzīstams par tehnisko noteikumu projektu saskaņā ar 2004.gada 30.marta Ministru kabineta instrukciju Nr.1 “Kārtība, kādā valsts pārvaldes iestādes sniedz informāciju par tehnisko noteikumu projektiem”, tā virzība saskaņā ar minēto instrukciju un Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumiem Nr.111 “Ministru kabineta kārtības rullis” pēc izskatīšanas Ministru kabineta komitejas sēdē tiks apturēta un noteikumu projekts tiks nosūtīts saskaņošanai Eiropas Komisijai un citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, pēc tam nepieciešamības gadījumā atkārtoti saskaņots ar iesaistītajām institūcijām. Pēc šo noteikumu apstiprināšanas Ministru kabinetā spēku zaudēs Ministru kabineta 31.08.1998 noteikumi Nr.334 “Valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu saraksts”.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!