• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mazo un vidējo uzņēmēju attīstības kreditēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2000., Nr. 460/464 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13776

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par saskaņošanai iesniegto e-likumprojektu

Vēl šajā numurā

20.12.2000., Nr. 460/464

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mazo un vidējo uzņēmēju attīstības kreditēšanu

Hipotēku bankas prezidents Inesis Feiferis Frankfurtē parakstījis līgumu ar Vācijas Attīstības banku par kredītlīnijas piešķiršanu Hipotēku bankai 13 miljonu eiro vērtībā uzņēmēju kreditēšanai Latvijas mazo un vidējo uzņēmēju attīstības kreditēšanas programmas ietvaros. Šī projekta finansēšanā piedalās Eiropas Padomes Attīstības banka un ES "Phare" programma.

Kredītlīnija Hipotēku bankai tiek piešķirta uz 10 gadiem, tās piesaistīšanā ir izmantots minētajai programmai paredzētais 2000.gada valsts galvojums 3,2 miljonu latu vērtībā un tiks izmantots arī 2001.gada tādas pašas vērtības valsts galvojums. Kredītlīnijas piešķiršanu veicinājusi līdzšinējā veiksmīgā Hipotēku bankas un Vācijas Attīstības bankas sadarbība starptautisku kredītresursu piesaistē un apkalpošanā.

Kredītlīnija kalpos biznesa attīstības veicināšanai Latvijā, kreditējot arī maza apjoma un paaugstināta riska projektus. Piešķirot šīs kredītlīnijas aizdevumus, priekšroka tiks dota:

- uzņēmējiem īpaši atbalstāmajos Latvijas reģionos;

- uzņēmumiem, kurus vada vai kuru īpašnieces ir sievietes;

- jaundibinātajiem uzņēmumiem, kas tikai sāk savu saimniecisko darbību.

Daļa no kredītlīnijas resursiem tiks izmantota mikrokreditēšanai, sadarbojoties ar Latvijas krājaizdevu sabiedrībām. Aizdevumus izsniegs investīcijām un apgrozāmajiem līdzekļiem ražošanas, pārstrādes, tūrisma, amatniecības, tirdzniecības, celtniecības, agroservisa, pakalpojumu sniedzēju un citu nozaru uzņēmumiem ar strādājošo skaitu līdz 250 cilvēkiem un privāto kapitālu vismaz 51% apjomā. Aizdevuma līdzekļus varēs izmantot ražošanas ēku, zemes, iekārtu, mašīnu iegādei, ražošanas ēku rekonstrukcijai, renovācijai un iekārtu remontam, kā arī nemateriālo aktīvu (patentu, licenču) iegādei un vairāku citu uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamo izdevumu finansēšanai.

Aizdevumus no šīs kredītlīnijas Hipotēku banka piedāvās pēc noteikumiem, kas atbilst programmas mērķiem un koncepcijai. Aizdevumi tiks piešķirti eiro valūtā un, iespējams, arī latos ar mainīgo procentu likmi, aizdevumu summas sniegsies līdz pat 250 000 eiro.

Tā kā aizdevums izmantojams ilgtermiņa investīcijām, aizdevuma termiņš ir līdz 10 gadiem. Plānots, ka šīs kredītlīnijas aizdevumus Latvijas uzņēmēji varēs saņemt nākamā gada martā.

Hipotēku bankas informācija

 

 

 

e

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!