• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 6. jūnija noteikumi Nr. 461 "Noteikumi par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārskata (tīkla pārskata) saturu un publicēšanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2006., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137100-noteikumi-par-publiskas-lietosanas-dzelzcela-infrastrukturas-parskata-tikla-parskata-saturu-un-publicesanas-kartibu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.462

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 2.augusta noteikumos Nr.579 "Noteikumi par ierobežojumiem zāļu lietošanā dzīvniekiem un dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu apriti, ja dzīvniekiem ievadītas lietošanas ierobežojumiem pakļautās zāles"

Vēl šajā numurā

09.06.2006., Nr. 90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 461

Pieņemts: 06.06.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.461

Rīgā 2006.gada 6.jūnijā (prot. Nr.31 22.§)
Noteikumi par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārskata (tīkla pārskata) saturu un publicēšanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Dzelzceļa likuma 28.pantu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pār­skata (tīkla pārskata) (turpmāk - pārskats) saturu un publicēšanas kārtību.
2. Publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs (turpmāk - pārvaldītājs) sagatavo pārskatu par plānotajiem pakalpojumiem nākamajam vilcienu kustības grafika periodam, lai dotu iespēju pārvadātājam sagatavot jaudas pieprasījumu attiecīgajam periodam.
II. Pārskata saturs
3. Pārskatā norāda:

3.1. vispārīgu informāciju par pārskata periodu, teritoriju, dokumenta struktūru;

3.2. pārvadātājam noteiktās publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pieejamības prasības, kuras pārvadātājs ievēro, lietojot publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru:

3.2.1. valsts noteiktās prasības pārvadātājam;

3.2.2. infrastruktūras pārvaldītāja prasības pārvadātājam;

3.3. publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras aprakstu:

3.3.1. infrastruktūras tīkla shēmu, dzelzceļa iecirkņu caurlaides spēju, kustības intensitātes nosacījumus, tehnisko aprīkojumu ar signalizācijas un bloķēšanas sakaru sistēmām, staciju, vagonu tehniskās apkopes punktu, drošības posteņu un vilcienu kontroliekārtu izvietojuma sarakstu, valsts robežkontroles un muitas kontroles stacijas un robežšķērsošanas vietas;

3.3.2. infrastruktūras tehniskās ekspluatācijas nosacījumus un iero­bežojumus;

3.4. kārtību, kādā tiek sadalīta publiskās lietošanas dzelzceļa infra­struktūras jauda (kā arī šīs infrastruktūras pārvaldītāja rīcību, ja infrastruktūra ir pārslogota), pārvadājumu veikšanas iesnieguma saturu, tam pievienojamos do­kumentus, iesnieguma izskatīšanas kārtību, kā arī rīcību pēc jaudas piešķiršanas;

3.5. pārvadātājam sniedzamos pakalpojumus:

3.5.1. pārvadātājam sniedzamos publiskās lietošanas dzelzceļa infra­struktūras pieejamības pakalpojumus, kas iekļauti maksā par infrastruktūras izmantošanu;

3.5.2. pakalpojumus, kas nav iekļauti maksā par infrastruktūras izmanto­šanu pārvadājumiem, bet ir nepieciešami pārvadājumu procesa organizēšanai;

3.5.3. pārvadātājam sniedzamos publiskās lietošanas dzelzceļa infra­struktūras pieejamības papildu pakalpojumus;

3.6. pārvaldītāja informāciju par maksājumiem, ko piemēro par šo noteikumu 3.5.1.apakšpunktā minētajiem pakalpojumiem, informāciju par maksājumu noteikšanas principiem un norēķinu kārtību, informāciju par infrastruktūras pārslodzes gadījumā piemērojamiem maksājumiem, vides aizsardzības izmaksu iekasēšanu un maksājumu iekasēšanu par jaudu, kas tiek izmantota infrastruktūras apkopei, kā arī informāciju par tām izmaiņām maksājumos, par kurām jau ir pieņemts lēmums vai kas ir paredzamas.
III. Pārskata publicēšanas kārtība
4. Pārvaldītājs sagatavo pārskatu vilcienu kustības grafika nākamajam periodam, norādot tajā šo noteikumu 3.punktā minēto informāciju.
5. Pārvaldītājs katru gadu līdz 15.jūnijam publicē pārskatu pārvaldītāja mājas lapā internetā. Ja mājas lapa nav izveidota, pārvaldītājs pārskatu vismaz divas nedēļas pirms tā publicēšanas termiņa iesniedz Satiksmes ministrijā. Satiksmes ministrija pārskatu publicē ministrijas mājas lapā.
Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu
Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2001.gada 26.februāra Direktīvas 2001/14/EK par dzelzceļa infrastruktūras jaudas iedalīšanu un maksas iekasēšanu par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu un drošības sertifikāciju.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs K.Peters

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!