• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas kuģa "Jūrkalne" svinīgo nolaišanu ūdenī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2006., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136860

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Lielbritānijas sadarbību valsts un privātās partnerības jomā

Vēl šajā numurā

07.06.2006., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas kuģa “Jūrkalne” svinīgo nolaišanu ūdenī

Horvātijas lielākajā ostas pilsētā Riekā 3.jūnijā notika svinīga Latvijas kuģa “Jūrkalne” ūdenī nolaišanas un vārda došanas ceremonija. Akciju sabiedrība “Latvijas kuģniecība” aicināja Latvijas vēstnieci Horvātijā Ivetu Šulcu piedalīties ceremonijā un kļūt par jaunā kuģa krustmāti, tādējādi apliecinot pateicību Latvijas vēstniecībai Horvātijā par sniegto atbalstu Latvijas pasūtīto desmit tankkuģu savlaicīgas būves nodrošināšanai, ko garantē Horvātijas valdības izsniegtās garantijas.

Latvijas vēstniece uzaicinājumu kļūt par kuģa krustmāti vērtē kā īpašu atzinību Latvijas diplomātu darbam, aizstāvot Latvijas uzņēmuma intereses starpvalstu līmenī, un ir laimīga, ka savu darbību vēstnieces Horvātijā amatā noslēdz ar Latvijas un Horvātijas ekonomiskām attiecībām simbolisku notikumu.

Kuģis “Jūrkalne” ir jau otrais no “Latvijas kuģniecības” rūpnīcā “3.Maj” pasūtītajiem tankkuģiem, un tas ir nozīmīgākais Latvijas kompānijas kuģu būves pasūtījums kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, kas ļaus saglabāt Latvijas kuģniecībai tās vadošās pozīcijas pasaules tankkuģu pārvadājumu tirgos. “Latvijas kuģniecības” kuģu būves pasūtījums vairāk nekā 350 miljonu eiro vērtībā ir nozīmīgākā Latvijas kapitāla investīcija Horvātijas ekonomikā.

Svinīgajā kuģa ūdenī nolaišanas ceremonijā piedalījās “Latvijas kuģniecības” komercdirektors Viktors Gavriļenko, rūpnīcas “3.Maj” vadība, Latvijas vēstniece Iveta Šulca, kā arī Latvijas goda konsuls Davors Šarins (Davor Šarin).

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!