• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rātslaukumā, atklājot Vides dienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2006., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

06.06.2006., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rātslaukumā, atklājot Vides dienu

Pirmdien, 5.jūnijā, Rīgā, Rātslaukumā, vides ministrs Raimonds Vējonis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Inese Stepiņa, Eiropas Parlamenta deputāts Aldis Kušķis atklāja Vides dienu, uzsākot Eiropas Komisijas kampaņu pret klimata pārmaiņām “Tu regulē klimata pārmaiņas”.

Ar šo kampaņu Eiropas Komisija vēlas uzrunāt pilsoņus visā Eiropas Savienībā, vairot izpratni par klimata pārmaiņām un informēt, kā jebkurš iedzīvotājs var cīnīties pret tām. Ikdienā nedaudz mainot savus ieradumus, visiem kopā iespējams panākt ievērojamu siltumnīcefekta gāzu izmetes samazinājumu. Kampaņas laikā tiks sniegti praktiski un viegli īstenojami ieteikumi, kā cilvēkiem likt apzināties viņu personisko atbildību un iespējas iesaistīties cīņā pret klimata pārmaiņām.

“Izslēdz! Samazini! Pārstrādā! Ej kājām!” Šādi milzīgi plakāti un līdzīga brīvdabas reklāma atklāta visās Eiropas Savienības dalībvalstu galvaspilsētās. Līdzīgi citām slavenām skulptūrām, piemēram, Briseles simbolam – čurājošajam bronzas puisītim – un komponista Johanna Štrausa statujai Vīnē, arī Rolanda statuja Rīgā būs ietērpta īpašā apģērbā.

Organizācija “Zemes draugi”, kas Latvijā apvieno lielākās un aktīvākās vides organizācijas, kā arī šo organizāciju biedrus un vairāk nekā 70 atbalsta grupas visā Latvijā, laukumā pie Rātsnama uzstādīja informatīvo telti, kurā ikviens interesents var iegūt informāciju par klimata pārmaiņām un piedalīties akcijā “Solījums Planētai”, balvā saņemot krekliņu ar vides kampaņas logo. Akcijas laikā iedzīvotāji tiks aicināti uzrakstīt savu solījumu Planētai un nofotografēties ar to. No fotogrāfijām taps bilžu grāmata, ko pasniegs valstu vides ministriem pirms ANO klimata sarunām šā gada oktobrī, lai pasaules valstu politiķiem parādītu, ka sabiedrībai nav vienaldzīga vides politikas veidošana.

Paredzēts, ka kampaņa norisināsies trīs kārtās: šā gada jūnijā, septembrī un novembrī.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!