• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beļģijas premjerministra viedokļiem par Eiropas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2006., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136735

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kritērijiem iekļūšanai eirozonā

Vēl šajā numurā

06.06.2006., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beļģijas premjerministra viedokļiem par Eiropas nākotni

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Josē Borrels trešdien, 31.maijā, Briselē atklāja plenārsesiju, sveicot Beļģijas premjerministru Giju Verhofstatu, kas Eiropas Parlamentā ieradies, lai izklāstītu savu viedokli par Eiropas nākotni. Parlamenta priekšsēdētājs izteica līdzjūtību Indonēzijas zemestrīcē cietušajiem, vienlaikus paužot gandarījumu par Eiropas Savienības un starptautiskās sabiedrības ātro mobilizāciju, lai sniegtu palīdzību.

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs, iepazīstinot ar Beļģijas premjerministra viesošanās mērķi — turpināt debates par Eiropas nākotni, Parlamentam tiekoties ar katru no 25 ES dalībvalstu premjerministriem, norādīja, ka Beļģija tikko pabeigusi Eiropas konstitucionāla līguma ratifikācijas “maratonu”, jo šajā federālajā valstī konstitūcija bija jāratificē septiņām asamblejām.

Sociāldemokrātu grupas priekšsēdētājs Martins Šulcs (Vācija) aicināja Parlamenta Priekšsēdētāju konferenci (politisko partiju vadītāju sanāksmi) savā darba kārtībā iekļaut jautājumu par ksenofobijas un homofobijas pieaugumu Eiropā, paužot sašutumu par Polijas valdības pārstāvja un vadošās partijas “Ģimeņu līga” priekšsēdētāja nesenajiem aicinājumiem uz vardarbību pret homoseksuālistiem. M.Šulcs brīdināja par radikālisma izpausmēm visā Eiropā, vienalga, vai to izrādītu “Vlaamse Belang” Beļģijā, Nacionālā fronte Francijā, Ģimeņu līga Polijā vai nacisti Vācijā.

Trešdien, 31.maijā, Eiropas Parlaments tikās ar Beļģijas premjerministru Giju Vershofstatu, uzsākot diskusiju ciklu par Eiropas nākotni ar ES dalībvalstu premjerministriem. Diskusijā uzklausīti ES Padomes un Komisijas paziņojumi par Gvantanamo ieslodzīto centru, Parlamentam savu nostāju izsakot darba kārtībā iekļautajā Elmāra Broka (Vācija) ziņojumā par transatlantiskajām attiecībām. Parlaments trešdienas vakarā izskatīja arī Ērika Manna (Vācija) ziņojumu par ES un ASV ekonomiskajām attiecībām, regulu par bērniem domātiem medikamentiem (Fransuāzas Grostētes (Francija) ziņojums), diskutēs par eirozonas paplašināšanos (Verners Langens (Vācija)), 2008.gadu kā Eiropas starpkultūru dialoga gadu. Balstoties uz Komisijas Zaļo grāmatu, deputāti diskutēs par energoefektivitāti un izskatīs Beļģijas iniciatīvu par kopīgu ES pieeju tiesu spriedumos par noziegumiem pret bērniem (Boguslavs Andžejs Soniks (Polija)).

Ceturtdien, 1.jūnijā, deputāti izskatīja trīs ziņojumus, ko sagatavojusi Sieviešu tiesību un dzimumu līdztiesības komiteja, tostarp Livija Jāroka (Ungārija) ziņojumu par romu sieviešu stāvokli Eiropā. Pēc balsojumiem Parlaments izskatīja ieteikumu uzlabot ES medicīnas darbinieku aizsardzību pret asins saindēšanos ar injekciju adatām un pieņēma rezolūciju par humāno palīdzību Palestīnai.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!