• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vīzu režīma atcelšanu ES dalībvalstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2006., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezvīzu režīmu ceļošanai uz Moldovas Republiku

Vēl šajā numurā

02.06.2006., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vīzu režīma atcelšanu ES dalībvalstīm

Atšķirīgais ASV vīzu režīms, kas pašlaik tiek attiecināts uz vienu veco un visām jaunajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tajā skaitā arī uz Latviju, ir novecojis un rada nepamatotu diskrimināciju starp ES dalībvalstīm, tāpēc Eiropas Parlamenta 1.jūnija ziņojumā par ES un ASV attiecību uzlabošanu mudināts ASV bezvīzu režīmu attiecināt uz visiem Eiropas Savienības pilsoņiem.

“Ir tikai taisnīgi sagaidīt, lai Eiropas Savienības partneru, konkrētajā gadījumā ASV, attieksme pret visu ES dalībvalstu pilsoņiem būtu vienlīdzīga. Pašreizējā vīzu režīma atcelšana, piemēram, attiecībās ar Latviju, veicinātu tālāku labvēlīgo attiecību veidošanos starp abām valstīm, īpaši kultūras, izglītības jomās un uzņēmējdarbībā,” uzsver deputāte Inese Vaidere. “Vecā” dalībvalsts Grieķija, kā arī jaunās ES dalībvalstis, Latviju ieskaitot, arī divus gadus pēc iestāšanās ES ir diskriminējošā situācijā, jo ESun ASV savstarpējā vīzu politikā pašlaik netiek ievērots reciprocitātes princips, kas paredz līdzvērtīgu attieksmi pret abu pušu iedzīvotājiem. ASV pilsoņi, viesojoties Latvijā, bauda bezvīzu režīmu, turpretī Latvijas pilsoņiem, lai iegūtu tiesības ieceļot ASV, ir jālūdz vīza.

Iveta Bojāre, EP Nāciju Eiropas grupas preses administratore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!