• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pozīciju Irānas kodolprogrammas jautājumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2006., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135989

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

26.05.2006., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pozīciju Irānas kodolprogrammas jautājumā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 24.maijā, piedalījās Saeimas Ārlietu komisijas sēdē, kurā guva Saeimas Ārlietu komisijas locekļu atbalstu Irānas jautājumā. Viņš informēja Saeimas Ārlietu komisijas locekļus par pašreizējo situāciju ap Irānas kodolaktivitātēm un Latvijas lomu starptautiska mēroga risinājumu meklēšanas gaitā. Ministrs arī informēja, ka Ārlietu ministrija atbalsta starptautiskās sabiedrības diskusijas par Irānas kodolprogrammas jautājumu, lai panāktu diplomātisku tā risinājumu.

Artis Pabriks uzsvēra, ka ir būtiski uzturēt vienotu Eiropas Savienības pozīciju, kā arī veicināt ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu saskaņotu rīcību, lai sekmētu Irānas konstruktīvu pieeju jautājuma risināšanai. Saeimas Ārlietu komisijas locekļi atzinīgi novērtēja Ārlietu ministrijas pausto nostāju, atbalstot kodolenerģijas izmantošanu miermīlīgiem nolūkiem un vienlaikus aicinot Irānu sadarboties ar Starptautisko atomenerģijas aģentūru un atteikties no urāna bagātināšanas.

Ārlietu ministrs uzskata, ka Irānas īstenotā kodolprogramma rada nedrošības un apdraudējuma sajūtu gan tuvējām kaimiņvalstīm, gan visai pasaulei, tādēļ atbalsta iespēju, Irānai saglabājot līdzšinējo nostāju attiecībā uz tās kodolprogrammas darbības aktivizēšanu, līdz ar citām ES dalībvalstīm pakāpeniski ieviest ierobežojošus pasākumus pret Irānu (kā, piemēram, stratēģisko preču eksporta kontroles pastiprināšanu u.c.).

Trešdien Londonā notika ANO Drošības padomes pastāvīgo dalībvalstu un Vācijas pārstāvju sanāksme, kurā lemts par priekšlikumiem Irānas valdībai apturēt urāna bagātināšanu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!