• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskā valūtas fonda misijas viesošanos Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2006., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par prioritātēm ES programmu paketē 2007.-2013.gadam

Vēl šajā numurā

26.05.2006., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskā valūtas fonda misijas viesošanos Latvijā

Ceturtdien, 25.maijā, Finanšu ministrijā viesojās Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misija Reičelas van Elkanas (Rachel van Elkan) vadībā. Tikšanās laikā finanšu ministrs Oskars Spurdziņš iepazīstināja SVF misijas pārstāvjus ar makroekonomiskajiem apstākļiem valstī, budžeta situāciju un fiskālās politikas attīstību.

Sarunas gaitā skartas tādas tēmas kā valsts ārējais parāds, tekošā konta deficīts un inflācija. SVF misijas pārstāvjus interesējošo jomu lokā ir eiro ieviešanas process Latvijā, kā arī valsts īstenotā un plānotā nodokļu politika. Latvijas pašreizējie makroekonomiskie rādītāji apliecina valsts straujo ekonomisko izaugsmi. Ministrs norādīja, ka Latvijas interesēs ir saglabāt šo tempu, jo vēl pirms iestājas Eiropas Savienībā (ES) mūsu valsts izvirzīja mērķi iespējami drīzāk sasniegt ES vidējo labklājības līmeni, un ekonomikas straujā attīstība ir ceļš šā mērķa realizēšanai. Savukārt SVF pārstāvji pauda bažas par dažiem ekonomiskās izaugsmes izraisītajiem blakusefektiem un norādīja, ka valdībai rūpīgi jāseko līdzi tam, lai Latvijas ekonomikai nedraudētu pārkaršana.

SVF pārstāvjiem nākamnedēļ paredzētas vairākas tikšanās ar Finanšu ministrijas speciālistiem, lai apspriestu progresu vidējā termiņa budžeta plānošanas jomā, Konverģences programmu un ES Struktūrfondu apguves gaitu. 25.maija sanāksme ir pirmā gandrīz vai nedēļu ilgajā programmā. SVF Latvijā strādās no 25.maija līdz 6.jūnijam, un misijas mērķis ir savākt datus par Latvijas makroekonomisko attīstību, lai divu nedēļu laikā varētu sagatavot ikgadējo ziņojumu SVF Izpilddirektoru valdei par Latvijas tautsaimniecības attīstību un monetāro un fiskālo politiku. Šāds ziņojums top par katru SVF dalībvalsti tā dēvēto IV panta konsultāciju ietvaros.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!