• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par prioritātēm ES programmu paketē 2007.-2013.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2006., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzlabotu konsultēšanās grafiku zivsaimniecības pārvaldībā

Vēl šajā numurā

26.05.2006., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par prioritātēm ES programmu paketē 2007.–2013.gadam

 

Eiropas Komisija iesniegusi priekšlikumus ES programmām, kuru īstenošana sāksies no nākamā gada saskaņā ar jauno finanšu plānu 2007.?2013.gadam, par prioritātēm izvirzot izaugsmi un ekonomikas attīstību. Pārskatītā pakete ar sīku informāciju par katras programmas finansēšanu un par to īstenošanai nepieciešamajiem tiesību aktiem ir liels solis uz priekšu to praktiskās realizācijas virzienā.

 “Komisijas izstrādātā pakete, kas pieņemta tikai vienu nedēļu pēc tam, kad 17.maijā tika parakstīts institūciju nolīgums par jauno finanšu plānu, ir ievērojams panākums, kas dod iespēju jau no 2007.gada paša sākuma sākt īstenot jaunās programmas. Process drīz būs beidzies, un tagad ceram, ka Eiropas Parlaments un Padome to pabeigs ātri un bez kavēšanās,” teica Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu.

Eiropas Komisijas ierosinātie tiesību aktu grozījumi ir saskaņoti ar jaunajā finanšu plānā paredzēto gada izdevumu maksimālo apjomu, ko apstiprinājusi Padome (t.i., dalībvalstu valdības), Eiropas Parlaments un Padome. “Mūsu grūtākais uzdevums ir finanšu plānā paredzēto līdzekļu ietvaros nodrošināt paplašinātās Eiropas Savienības modernizāciju un attīstību. Jaunās programmas paredzētas ekonomikas izaugsmes un nodarbinātības pieauguma veicināšanai, kas ir neapšaubāma Komisijas prioritāte,” skaidro Daļa Gribauskaite, ES finanšu plānošanas un budžeta komisāre.

Šajā paketē Eiropas Komisija no jauna izstrādājusi vai sagatavojusi grozījumus vairāk nekā trīsdesmit priekšlikumiem, kas veido juridisko pamatu šo programmu īstenošanai. Tie tagad kopīgi jāpieņem Padomei un Eiropas Parlamentam (izmantojot t.s. koplēmuma procedūru) vai tikai Padomei (apspriežoties ar Eiropas Parlamentu vai ar tā piekrišanu).

Programmas iekļautas visās jaunā finanšu plāna izdevumu daļās (t.i., galvenajās ES darbības jomās). Eiropas Komisijas ierosinātajā plānošanas stratēģijā par galvenajām prioritātēm noteiktas politikas jomas, kas vērstas uz ekonomikas līdzsvarotu attīstību, solidaritāti, drošību un Eiropas lomas nostiprināšanu mūsdienu pasaulē. Pie tām pieder programmas sadaļā “Konkurētspēja izaugsmei un nodarbinātībai” (budžeta plāna 1.a pants), piemēram, 7.pamatprogramma (pētījumi un tehnoloģijas), mūžizglītības programma, Eiropas transporta un enerģētikas sistēmu tīkli, programma Galileo (pasaules satelītnavigācijas sistēma).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!