• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par latviešu valodas atestāciju Latvijas vēstniecībā Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2006., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tēla prezentāciju Minskā, baltkrievu sabiedrībā

Vēl šajā numurā

24.05.2006., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par latviešu valodas atestāciju Latvijas vēstniecībā Maskavā

Latvijas vēstniecībā Maskavā pagājušās nedēļas nogalē latviešu valodas atestāciju kārtoja vēstniecības svētdienas skolas audzēkņi, tostarp studenti un citi interesenti. Pirmoreiz Valsts valodas atestācijas komisija pieņem latviešu valodas eksāmenu ārpus Latvijas. Pārbaudījumu veiksmīgi izturēja visi pieteikušies dalībnieki, kopumā 21. Sešpadsmit to nokārtoja vidējā līmenī, četri – zemākā, viens – augstākā līmenī. Eksāmena dalībnieki vēlējās nokārtot latviešu valodas atestāciju, lai šīs zināšanas lietotu Latvijā.

Latvijas vēstniecībā Maskavā svētdienas skola darbojas jau 12 gadus. Ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Latviešu valodas apguves valsts aģentūras atbalstu vēstniecības skolā latviešu valodu māca Rita Štekerhofa un Rota Vizule, kas atbraukusi no Latvijas.

Svētdienas skolā mācās 34 audzēkņi. Skolā ir divas mācību grupiņas, pirmajā mācās bērni līdz 13 gadu vecumam, otrajā – vecāko klašu skolēni, studenti un bērnu vecāki, kam ir saikne ar Latviju un kas vēlas iemācīties latviešu valodu. Svētdienas skolas audzēkņi ir no jauktām ģimenēm, kurās viens no vecākiem ir latvietis.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!