• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nosūtot apsveikumu Pašvaldību savienības 16.kongresam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2006., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.05.2006., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nosūtot apsveikumu Pašvaldību savienības 16.kongresam

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien, 19.maijā, nosūtīja vēstuli Latvijas Paš­valdību savienības 16.kongresam Ērgļos:

“Priecājos sveikt jūs šodien Latvijas Pašvaldību savienības gadskārtējā, jau 16. kongresā!

Pagājuši nu jau divi gadi, kopš Latvija iestājusies Eiropas Savienībā (ES) un kopš Latvija uzsākusi ES struktūrfondu līdzekļu apgūšanu. Šogad pašvaldības aktīvi piedalījušās Nacionālā attīstības plāna sagatavošanā un apspriešanā, kā arī gatavojas nākamajam septiņu gadu ES struktūrfondu plānošanas periodam.

Esmu gandarīta, ka Nacionālais attīstības plāns par stratēģisku mērķi izvirza izglītību un zināšanas, jo mana pārliecība ir, ka Latvijas lielākā bagātība ir mūsu izglītotie, radošie un čaklie ļaudis. Tomēr nedrīkstam aizmirst, ka infrastruktūras attīstībai ir būtiska nozīme, lai būtu pieejamas mūsu valsts visattālākās vietas, lai visi mūsu iedzīvotāji varētu strādāt atbilstoši savai kvalifikācijai tepat Latvijā, saņemot par to pienācīgu atalgojumu un baudītu tās priekšrocības, ko dod elektrība, tālrunis, internets un citas lietas, kas ir mūsdienu dzīves neatņemama sastāvdaļa un strauji turpina attīstīties.

Nākamie septiņi gadi būs izšķirošie, lai panāktu kvalitatīvu lēcienu izglītībā, zinātnē un ražošanā, lai turpinātos strauja Latvijas ekonomikas izaugsme, palielinātos mūsu valsts starptautiskā konkurētspēja un veidotos stabils pamats cilvēku dzīves kvalitātes pakāpeniskam pieaugumam. Tādēļ, neraugoties uz to, ka tuvojas Saeimas vēlēšanas, aicinu pašvaldības kopīgi ar valdību aktīvi risināt tās problēmas, kas šobrīd traucē veiksmīgai reģionālajai attīstībai un ES fondu efektīvai apguvei Latvijā, lai mūsu valsts Eiropas Savienības sastāvā sasniegtu tādu attīstības un labklājības līmeni, kāds tai un tās iedzīvotājiem pienākas.

Latvijas pašvaldībām kā vienotai valsts pārvaldes sastāvdaļai ir jākļūst spēcīgām, lai tās veiksmīgi spētu pildīt tām deleģētos pienākumus, risinot reģionālajai attīstībai svarīgus jautājumus, kā arī darbojoties savu iedzīvotāju interesēs. Es patiesi ceru, ka pašvaldības tuvākajā nākotnē spēs izvēlēties savai attīstībai vispieņemamāko modeli, lai pēc iespējas veiksmīgāk un efektīvāk izmantotu savas iespējas un priekšrocības tā, lai tās nestu labumu pašām pašvaldībām, to iedzīvotājiem un mazinātu reģionālās atšķirības Latvijā.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!