• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu Krievijai atteikties no dubultstandartiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2006., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV biznesa, investīciju un tirdzniecības iespēju misiju

Vēl šajā numurā

23.05.2006., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu Krievijai atteikties no dubultstandartiem

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 19.maijā Strasbūrā (Francijā), uzstājoties ar runu Eiropas Padomes (EP) ministru komitejas sēdē, aicināja Krieviju kā nākamo prezidējošo valsti EP atteikties no dubultstandartiem. “Eiropas Padomes vērtības jārespektē visām dalībvalstīm. Nevar būt dubultstandarti. Katrai valstij ir jārespektē un pilnībā jāizpilda Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumi,” teica ārlietu ministrs.

Kā bijušais EP komisijas cīņai pret rasismu un neiecietību biedrs ārlietu ministrs uzsvēra, ka, lai vairotu uzticību veiktajiem monitoringa procesiem un EP darbam kopumā, ļoti būtiski ir ievērot precizitāti, objektivitāti un kvalitāti. EP pieņemtos lēmumus respektē gan akadēmiķi, gan nevalstiskās organizācijas, gan žurnālisti, un šī uzticēšanās ir jāsaglabā.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvija raugās uz Krievijas prezidentūru ar cerībām, norādot, ka šī būs laba iespēja Krievijai apliecināt, ka tai ir saistošas demokrātijas, likuma varas un cilvēktiesību vērtības. Tas ir būtiski gan Krievijai, gan tās kaimiņiem, gan visai Eiropai.

Savā runā Artis Pabriks norādīja, ka EP ir jāatbalsta Baltkrievijas iedzīvotāji, kuri tic demokrātijas vērtībām. Viņš informēja, ka ir nosūtījis vēstuli Latvijas augstskolām ar lūgumu izvērtēt iespēju uzņemt studentus no Baltkrievijas, kuriem savā valstī studijas tiek liegtas politiskās pārliecības dēļ.

“Starpkultūru dialoga ietvaros mums ir jāveicina cilvēktiesību ievērošana, kā arī cīņa pret neiecietību un diskrimināciju, kas balstīta uz dzimumu, rasi, reliģiju, tai skaitā pret antisemītismu un islamafobiju,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Artis Pabriks informēja sanāksmes dalībniekus, ka Latvija šā gada septembrī organizēs semināru par cilvēku tirdzniecību, lai uzsvērtu šīs problēmas aktualitāti.

Sanāksmes ietvaros ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās arī ar jauno EP komisāru cilvēktiesību jautājumos Tomasu Hammarbergu, kā arī parakstīja trīs Latvijai svarīgas Eiropas Padomes konvencijas: Konvenciju par terorisma apkarošanu, Konvenciju par cilvēku tirdzniecību un Konvenciju par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu, meklēšanu, apķīlāšanu, konfiskāciju un terorisma finansēšanas novēršanu.

Šī bija gadskārtējā EP ministru komitejas sanāksme, kuras laikā tiek izvērtēts iepriekšējā gada ministru komitejas sanāksmē pieņemtais darba plāns, apspriesti dažādi Eiropas Padomei svarīgi jautājumi – sadarbība ar Eiropas Savienību, Cilvēktiesību tiesas stiprināšana, starpkultūru dialoga tālāka attīstība un citi jautājumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!