• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Gods kalpot Latvijas zinātnei!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2000., Nr. 450/451 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 31. burtnīca

Vēl šajā numurā

13.12.2000., Nr. 450/451

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Gods kalpot Latvijas zinātnei!"

Vakar, 12. decembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) svinīgi pasniedza diplomus 23 jaunievēlētajiem akadēmijas locekļiem

Sapulcējušos kolēģus uzrunāja LZA prezidents Jānis Stradiņš, uzsverot, ka jaunievēlētie ir tie zinātnieki, ar kuriem Latvijas Zinātņu akadēmija ieies nākamajā gadu tūkstotī, jo viņi ir pēdējie šajā gadu tūkstotī. Un ir ļoti skaisti, ka tas viss notiek gada nogalē, tajā decembrī, kad zied vizbulītes un LZA prezidentam svētdien Tukuma mežos ir izdevies atrast deviņas gailenes.

Piebiedrošanās LZA nav tikai formāla iestāšanās kādā klubā vai formāla piederība kādai institūcijai, bet tā ir jauna misija jaunuzņemto zinātnieku dzīvē, kas uzliek arī papildu pienākumus. Jo piederība šai akadēmijai ir arī zināms gods: šajā akadēmijā ir bijis Jānis Endzelīns, Gustavs Vanags, Lidija Liepiņa, Solomons Hillers un Edgars Siliņš. Bet goda locekļu skaitā ir bijis Mārtiņš Zīverts, Anšlavs Eglītis, Indulis Zariņš un Ēvalds Valters — daudzi tādi vārdi, kas paliks Latvijas vēsturē. LZA prezidents izteica cerību, ka arī jaunievēlētie akadēmijas locekļi paliks vismaz Latvijas zinātnes vēsturē.

LZA īstenā locekļa diplomu saņēma vēsturnieks Jānis Bērziņš, jurists un politologs Tālavs Jundzis, fiziķis Ivars Lācis, valodniece Dace Markus, biologs Indriķis Muižnieks, mediķis Rafails Rozentāls. LZA goda locekļa diplomu saņēma mākslinieks Ilmārs Blumbergs un radiotehnikas speciālists Jāzeps Ločmelis. LZA ārzemju locekļu diplomus saņēma ķīmiķis Georgs Pauls Kreišmanis un politologs Jānis Peniķis. Jaunievēlēto korespondētājlocekļu pulkā ir fiziķis Ruvims Ferbers, pedagoģe Tatjana Koķe un citi.

Pateicoties par uzticību, Dace Markus atbildēja ļoti īsi: "Gods kalpot Latvijas zinātnei!"

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!