• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Pasaules hokeja čempionāta Latvijas izlasi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2006., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135394

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.05.2006., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Pasaules hokeja čempionāta Latvijas izlasi

Rīgas pils Ģerboņu zālē 2006.gada 17.maijā:

Man ir prieks sveikt jūs šeit, Rīgas pilī. Kā Valsts prezidente vispirms gribu pateikties par to, ka Latvijas hokeja komanda ir tiešām centusies, pūlējusies, lai aizstāvētu Latvijas krāsas un, to darot, Latvijas līdzjutējiem sniegusi ļoti daudz aizraujošu mirkļu – gan skumju, gan priecīgu, bet nekad garlaicīgu.

Mēs šeit ar vīru pārstāvam savā ziņā visus tos hokeja līdzjutējus, kas visā Latvijā ir sekojuši jūsu gaitām, tai skaitā mans dēls, mana vedekla, kuriem arī bija prieks redzēt jūsu spēles. Meita no Anglijas klausījās, kādi ir spēļu rezultāti. Tas apliecina, ka tas, ko jūs darījāt uz ledus, tas, ko jūs darījāt grūtos un garos treniņos, ir nesis mums visiem ļoti dziļu gandarījumu par to, ka esat tikuši tur, kur esat. Ņemot vērā to, ka Latvija nav nekāda multimiljonu zeme, bet pasaules mērogā pietiekami maza valsts, tas, ko jūs esat paveikuši, man šķiet, ir starptautiskas ievērības cienīgs.

Kā Valsts prezidente un kā hokeja līdzjutēja visu mūsu Latvijas līdzjutēju vārdā – vēlreiz jums vissirsnīgākais paldies! Šis paldies ir arī trenerim un trenera palīgiem. Protams, grupas sportā nevar katrs slidot uz savu pusi un darīt, kas viņam ienāk prātā. Ir vajadzīga stingra trenera roka, kas veido kopējo komandas taktiku un īsteno to. Paldies treneriem un visiem palīgiem, ārstiem un citiem, kas palīdz komandai būt vislabākajā formā.

Mums jāpateicas arī par to, ka Pasaules hokeja federācija un tās vadītājs Fāzela kungs ir izraudzījuši Rīgu, Latviju par 2006.gada čempionāta vietu, un, lai tā notiktu, mēs esam pateicīgi Latvijas Hokeja federācijai un Lipmana kungam. Lipmana kungs šo domu ir virzījis ar neatlaidību, ar nenogurstošu ticību šim mērķim, ka tas ir izvirzāms un sasniedzams, un cauri dažādiem ērkšķiem beidzot nonācis pie šīm zvaigznēm – pie hokeja čempionāta, kas patlaban vēl Rīgā norisinās. Paldies, Lipmana kungs!

Es dzirdu vislabākās atsauksmes gan no Starptautiskās hokeja federācijas, gan no līdzjutējiem, kas atbraukuši no dažādām zemēm, gan no diplomātiem, gan no augstām amatpersonām, kas piedalījušās šajā čempionātā un apmeklējušas šīs spēles, par labu organizāciju, ka viss notiek gludi. Šeit viņa paša portreta tuvumā vēlētos apsveikt arī Ulmaņa kungu, jo viņš pēc valsts vadīšanas un pienākumu beigšanas ir nodevies hokeja lietu virzīšanai. Apsveicu Ulmaņa kungu par to, ko viņš ir paveicis, ja nemaldos, arī vienu otru sirmu matu iegūdams. Paldies!

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!