• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2006., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135286

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties ar delegāciju vizītē Norvēģijas Karalistē

Vēl šajā numurā

18.05.2006., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem

Ministru prezidents Aigars Kalvītis trešdien, 17.maijā, tikās ar lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem, kuri apvienoti Latvijas Lielo pilsētu asociācijā (LLPA).

Tikšanās laikā uzklausīts LLPA viedoklis par sagatavoto Nacionālā attīstības plāna (NAP) projektu, kura galīgo versiju Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) plāno sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā apstiprināšanai šā gada jūnijā. Kā norādīja LLPA pārstāvji, izstrādātais NAP projekts ir būtisks solis uz ilglaicīgu un plānveidīgu valsts attīstību, taču tam nepieciešams teritoriāls skatījums. Ministru prezidents uzsvēra, ka NAP īstenošanai ir nepieciešams nacionālais plānojums, kurā būtu atspoguļota valsts attīstība ne tikai nozaru, bet arī teritoriālajā skatījumā.

Saistībā ar NAP projektu pārrunāta valsts un pašvaldību loma, strādājot pie Eiropas Savienības (ES) fondu operacionālo programmu 2007. – 2013.gadam projektiem.

Sarunas gaitā LLPA pārstāvji atgādināja Ministru prezidentam par mājokļu energoefektivitātes jautājumiem. Kā norādīja LLAP prezidents un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, aprīlī Briselē tiekoties ar ES enerģijas komisāru Andri Piebalgu, komisārs norādījis, ka Latvijā jāpievērš pastiprināta uzmanība enerģijas taupīšanai un jāveido vienota energoefektivitātes politika.

Tikšanās laikā LLAP pārstāvji informēja Ministru prezidentu par izstrādātajiem grozījumiem normatīvajos aktos – likumā “Par pašvaldībām” un atbilstošajos Ministru kabineta noteikumos, kas paredz saskaņošanas procesu ar pašvaldībām jautājumos par ES finansējuma apgūšanu, līdzīgi kā veidojot valsts budžeta projektu.

Sarunas nobeigumā lielo pilsētu domju priekšsēdētāji atgādināja par problēmu, kas saistīta ar uzsākto investīciju projektu finansiālo sadārdzinājumu, kā arī norādīja uz iespējamo risinājuma variantu no Ministru kabineta puses.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!